Продукти:
	
	1/2 голяма (или 1 по-малка) зелена салата,
	2 малки кисели ябълки "Грени Смит" (или 1 голяма)
	1 малка чепка бяло грозде, около 15-тина зърна
	1 малка чепка червено грозде
	100 гр. синьо сирене
	шепа орехови ядки
	
	За дресинга:
	2 с.л. зехтин,
	2 с.л. балсамов оцет,
	сол на вкус
	 
Начин на приготвяне:
	
	Измийте салатата, подсушете листата и ги накъсайте на едро в салатиера.
	Обелете и нарежете ябълките на тънки резенчета с големина около 1 см.
	Измийте гроздето и нарежете зърната на половинки.
	Прибавете при зелената салата ябълката, гроздето и едро начупените орехови ядки.
	Натрошете отгоре синьото сирене.
	Подправете със зехтин, балсамов оцет и сол на вкус. Объркайте салатата и сервирайте веднага.
	Ако няма да сервирате салатата веднага, подправете с дресинга непосредствено преди консумация, а дотогава дръжте неовкусената салата в хладилник.
Добър апетит!