Рецепта на седмицата: Салата с леща, печени чушки и фета

123 преглеждания

Леко, свежо и засищащо ястие

Салатата с червена леща, печени чушки и фета е леко, свежо и засищащо ястие, което съчетава протеините от лещата с ароматния вкус на опушените чушки и кремообразната соленост на фетата. Перфектна за бърза вечеря, обяд или като гарнитура към основно ястие, тя се приготвя за минути и носи както наслада за вкусовите рецептори, така и красиво цветно присъствие на масата.

Време за подготовка: около 10 минути

Време за приготвяне: около 5-7 минути

Общо време: около 15-17 минути

Необходими продукти:

200 г сварена леща

2-3 печени червени чушки, нарязани на ленти

100 г фета, натрошена

1 малка глава червен лук, нарязан на тънки филийки

2 с. л. зехтин

сок от ½ лимон

сол и черен пипер на вкус

пресен магданоз или кориандър за поръсване

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете сварената леща, нарязаните печени чушки и червения лук. Добавете зехтина и лимоновия сок, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте внимателно, за да се комбинират ароматите. Прибавете натрошената фета и внимателно объркайте, за да остане текстурата на сиренето. Поръсете със свеж магданоз или кориандър непосредствено преди сервиране. Добър апетит!

Съвети за сервиране:

Салатата се съчетава отлично с печени меса, риба на скара или като самостоятелно леко хранене.

За повече вкус можете да добавите няколко капки балсамов оцет или няколко печени ядки.

Подправки като щипка кимион или червен пипер могат да придадат интересен аромат.

Времето за подготовка и приготвяне може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:


EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук