Рецепта на седмицата: Салата с киноа, пиле и авокадо

46 преглеждания

Свежа и здравословна, идеална за лек обяд или вечеря

Тази свежа и здравословна салата с киноа, пиле и авокадо е идеална за леки обеди или вечери. Съчетанието на протеин от пилешкото месо, полезни мазнини от авокадото и пълнозърнестата киноа създава една балансирана и вкусна храна. Със своите ярки цветове и освежаващ вкус, тя ще зарадва не само стомаха, но и окото.

Време за подготовка: около 10 минути

Време за приготвяне: около 20 минути

*Общо време: около 30 минути

Брой порции: 2 порции

Необходими продукти:

1 чаша киноа

2 бр. пилешки гърди

1 авокадо

1 чаша чери домати

½ глава червен лук

1 с. л. зехтин

2 с. л. лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете киноата в 2 чаши вода и я оставете да се охлади. Запечете или запържете пилешките гърди в зехтин, посолете и подправете с черен пипер, докато станат готови напълно. Нарежете ги на тънки ивици. Нарежете авокадото и чери доматите на половинки  Нарежете червения лук на тънки резени. В голяма купа комбинирайте киноата, нарязаното пиле, авокадото, доматите и лука. Полейте със зехтин и лимонов сок, посолете и подправете на вкус. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук