Средиземноморска салата с паста

1054 преглеждания

Вкусна и лесна за приготвяне

Сочни домати и краставици, маслини, червен лук, крехка паста и спанак, сирене фета, в домашен дресинг - перфектната салата, която е изключително лесна за приготвяне.

Ето и рецептата:

Необходими продукти:

За салатата:

Около 350 гр. къса паста по избор (фузили, пене, пенети, ригатони и др.)

1 чаша разполовени чери домати

1 чаша нарязани на четвъртинки краставици

1/4 чаша ситно нарязан червен лук

1 чаша бейби спанак

1/2 чаша нарязани зелени маслини без костилка

1/2 чаша нарязани черни маслини без костилка

1/2 чаша натрошено сирене фета

сол и черен пипер на вкус

За дресинга:

1/2 чаша зехтин

1/2 чаша червен винен оцет

1 голяма скилидка смлян чесън

2 чаени лъжички дижонска горчица

2 чаени лъжички сушен риган

2 чаени лъжички сушена мащерка

1/2 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка смлян пипер

Начин на приготвяне:

Дресинг:

Добавете всички съставки в купа или буркан с капак и разбъркайте/разклатете, докато се смесят.

Салата:

Сварете пастата в тенджера с подсолена вода. Отцедете и изплакнете със студена вода.

В голяма купа смесете пастата, доматите, краставиците, червения лук, спанака и маслини. Полейте с около 1/2 чаша от дресинга и разбъркайте всички съставки. Добавете сирене фета и още дресинг плюс сол и черен пипер, ако желаете и разбъркайте, докато се комбинират. Можете да сервирата салатата веднага, но е по-добре да изчакате известно време, позволявайки на пастата да попие всички вкусове на останалите съставки и дресинга.

Тази салата може да се съхранява в хладилник за 3-4 дни, покрита. Просто я разбъркайте преди да я сервирате.

Добър апетит!

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук