„Мими и Биби на детска градина“ от „Маргаритка“ е вече на пазара (откъс от книгата)

1589 преглеждания

Петата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“ помага на родителите да се справят с един от най-трудните моменти при отглеждането на деца

Посещаването на детска градина понякога е труден момент в живота на всяко малко дете и неговото семейство, а родителите невинаги успяват да обяснят добре защо е важно то.

Малко преди детските градини да отворят отново врати, на пазара се появява петата книжка от поредицата, създадена в помощ на родителите от сърцатия екип на „Маргаритка“ - Яна Липованска, Виктория Величкова (Вики от „Мастило“), писателя Илия Деведжиев и художничката Веселка Велинова.

В „Биби и Мими на детска градина“  обичаните от хиляди деца Биби и Мими намират нов приятел на име Макси, който за първи път ще посещава тяхната детска градина и се страхува от поредица предизвикателства и проблеми, с които му предстои да се срещне.

Добре, че на помощ идват Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето, които превръщат ходенето на детска градина в незабравимо приключение. Защото освен че не е страшно, там човек може да хапне вкусна храна, да порисува на воля, да сътвори различни фигурки  от хартия или да намери толкова много нови приятели!

С петата книжка от поредицата, която превръща досадните задължения във вълшебно преживяване, сутрините на много родители никога повече няма да започват с репликата „Не искам да ходя на детска градина. Не искам, няма, няма!“

Защото  с Биби и Мими  ходенето на детска градина става истински празник!

„Маргаритка” се превръща в спасител на много родители още през 2016 г., когато на пазара се появява първият албум с нови аранжименти на някои от най-популярните български детски песнички. След впечатляващия успех, създателите на проекта, Виктория Величкова (Вики от „Мастило“) и Яна Липованска, издадоха още един албум през 2018 г, а миналата година предприеха огромна крачка напред със създаването на изцяло авторски музикален албум, посветен на по-лесното усвояване на полезни навици.

Избрани части от всички музикални произведения от диска участват и във видео поредицата „Полезни Навици”, реализирана в партньорство с националната инициатива „Приказки без край”. През 2020 г. тази поредица бе продължена и на хартия с няколко цветни издания, създадени с много любов от екипа на „Маргаритка“ и издателство „Сиела“ - „Маргаритка и чистите зъбки“, „Биби и Мими отиват на море“, „Маргаритка и вкусната храна“, „Маргаритка и чистите ръце“.

Търсите "нещо за четене"? Още интересни предложения вижте тук:

Откъс от книгата:

Из „Маргаритка: Биби и Мими на детска градина“


В неделя следобед Мама надникна в стаята и видя Биби да държи един лист.

- Какво правиш, миличък? - попита Мама. - Рисуваш ли?

- Не! Пиша писмо на баба - стресна се Биби и закри листа с ръка.

- Но ти не можеш да пишеш! - каза Мими.

- Какво от това? - дръпна се Биби. - Ако можех да пиша, писмото щеше да започва така: „Мила бабо, не искам да ходя на детска градина“.

- О, Биби! Пак ли? Утре е понеделник! - каза Мама. - А това означава, че вие отивате на детска градина! Мислех, че сме се разбрали вече за това.

- Но аз не искам да ходя там! - избухна Биби. - Там не мога да правя каквото искам, карат ме да спя следобед и да ям храна, която не обичам! Защо трябва да ходя?

Биби изхвръкна от стаята разплакан, блъсна входната врата и хукна да тича из градината. Спря чак до оградата, в най-далечния край към улицата, и изхлипа:

- Не искам да ходя на детска градина!

И в този миг от другата страна на оградата се чу също толкова плачливо:

- Не искам да ходя на детска градина! Не искам, не искам, не искам!

После се чуха стъпки по тротоара и женски глас каза утешително:

- Хайде, миличък, не се тръшкай така! В детската градина ще бъде хубаво, ще видиш.

- Няма да бъде! Няма да бъде! Няма да бъде! - нареждаше детският глас, докато се отдалечаваше.

Биби надникна между дъските и видя една жена да води за ръка момченце. В този момент пристигна спасителният отряд - Мими, Бухалчето и Маргаритка.

- Какво става? В целия квартал се чуваш! - погледна го с укор Мими.

- Не бях аз - оправда се Биби. - Беше едно непознато момченце, което плачеше, че не иска да ходи на детска градина също като мен.

- О, това сигурно е новото момченце! - възкликна Мими. - Мама ми разказа, че имаме нови съседи, които имат дете, голямо колкото нас.

- Така е - обади се Бухалчето, което знаеше всичко. - Момченцето се казва Макси. Преместили са се преди една седмица тук и Макси вече ще е във вашата детска градина.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук