5000 ваучера за ученици и студенти за безплатно посещение на проекта Webit.X

2332 преглеждания

Националното представителство на студентските съвети в Република България и Съвета на ректорите ще предоставят ваучерите на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години

Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) и Съвета на ректорите поемат инициативата да предоставят 5000 ваучера за ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По този начин, учениците ще възможността да посетят безплатно проекта Webit.X

Събитието ще се проведе на 27 юни в зала Арена „Армеец” от 19:00 часа и ще бъде предназначено за активни и изявени ученици и студенти.

Инициативата има за цел да докосне младите хора до бъдещето, като им даде възможност за близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения. Студентите, желаещите да участват, могат да се регистрират като попълнят формата: https://goo.gl/forms/fsd0VSxHxQYwQYaI2.

Присъстващите на проекта Webit.X ще имат възможност да се  срещнат с хуманоидния робот с гражданство - София, персонална летателна система Iron Man - велосипеда на бъдещето, киборг - симбиоза между човек и машина - “бъдещите подобрени хора” и много други изобретения.

На събитието се очакват над 400 световни лектори, топ 200 стартиращи компании в Европа, предприемачи от цял свят, лидери в индустриите.

Основните теми, които ще бъдат покрити са:

  • Дигитални умения и образование
  • Киберсигурност
  • Модерната дигитална инфраструктура
  • Жените в бизнеса и политиката

Webit.X Festival Europe се провежда под патронажа на Министър-Председателят на Република България – Бойко Борисов и кмета на гр. София – Йорданка Фандъкова.

Проектът Webit.X e вдъхновен от Пламен Русев – българин с над 17 годишен опит в областта на маркетинга, PR и рекламата. Неговата кариера започва през 1993 година като външен продуцент и водещ в радиостанция във Варна и бързо се превръща в най-слушания радио водещ в ефира. През 1995 се мести в агенция, където заема длъжността „Акаунт мениджър“. През 1998г. се насочва към сферата на дигиталния маркетинг и реклама  и създава design.bg – компания, която предлага създаване на уеб сайтове и мултимедийни решения, а в последствие разширява предмета си на дейност до е-маркетинг, управление на репутация и др. Фирмата има значителен успех и бързо се разраства и открива офиси не само в България, но и в Швейцария, Великобритания, Нова Зеландия и др.

За повече информация посетете www.webit.bg

Антония Дикова, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"