Даяна Благоева от Враца е студент в катедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС

4653 преглеждания

Участничката в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет" успешно премина събеседването в катедрата

Възпитаничката на врачанската гимназия "Христо Ботев", Даяна Благоева вече е студент в катедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС. Тя ще се обучава по специалността "Медии и журналистика", след като премина успешно събеседването с преподавателите от катедрата. 

Даяна е един от участниците в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет", която получи като награда възможността да бъде приета в една от двете специалности, по които се обучават студентите в "Медии и обществени комуникации" за бакалавърска степен. 

Тя, заедно с единадесетокласничките Румяна Георгиева от СУ "Христо Ботев" - Враца, Йоана-Виктория Лозанова от СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище, Жаклин Петрова от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца получиха това право благодарение на доброто си представяне в конкурса и в резултат на партньорството между EspressoNews.bg и катедрата в рамките на тазгодишното издание на ученическия проект-обучение за бъдещи журналисти "Работилница за репортери".

Имената на участниците в Работилницата бяха обявени от доц. Стела Ангова, ръководител на  катедрата, по време на церемонията по награждаване на призьорите в проекта, която се проведе в Годеч. Наградата, предоставена на учениците бе възможност да запишат избрана специалност без да полагат изпит по български език и литература, а само след събеседване с преподавателите.

Даяна, която бе единствената дванедесетокласничка от избраните, вече прие предизвикателството и ще изучава журналистическата професия в една от най-желаните и конкурентни специалности в УНСС. Пред EspressoNews.bg, тя не скри своето задоволство от успешно преминалото събеседване и от взетото решение. Даяна с нетърпение очаква началото на първия семестър и срещата с преподавателите, от които ще усвоява тънкостите на журналистическата професия. 

Ние, от сърце и пожелаваме успех и попътен вятър, като се надяваме, че топлата връзка, която изградихме в рамките на ученическия конкурс и след това, ще продължи и в бъдеще!

Мария Маркова