Coventry university подкрепи „Работилница за репортери 2018 – Родова памет”

2602 преглеждания

Университетът предлага висококачествено образование и отлични възможности за реализация на студентите

Екипът на EspressoNews продължава да представя партньорите на „Работилница за репортери  2018 – Родова памет“. Благодарността към всички тях е огромна, тъй като тяхната подкрепа не просто дава възможност за развитието на конкурса, но мотивира както нас, така и участниците в него за това, че каузата, която отстояваме и усилията, които полагаме за реализацията му си заслужават.

С огромно удоволствие ви представяме един от новите си партньори, който се включва с подкрепата си в „Работилница за репортери“ за първа година. Това е една от водещите образователни институции във Великобритания, поставяна в челните позиции на редица европейски класации -  Coventry university.  Надяваме се съвместните ни проекти с университета и занапред да бъдат толкова успешни, да се разширят и задълбочат.

Качественото образование и бързата реализация на студентите са основни цели и главен стимул за развитието и модернизацията на университета в Ковънтри. Студентите имат осигурени подходяща среда и разнообразни предмети, богата практика и условия за развитие, за да научат необходимото за работата на журналиста.

За желаещите да се обучават в областта на масовите комуникации, университетът предлага възможност за избор между бакалавърски програми в областта на медиите, журналистиката, креативното писане и работа пред камера и микрофон. Част от тях са: „Английски език и журналистика”; „Медии и журналистика”; „Креативно писане” и др.

След завършване на бакалавърската програма, желаещите могат да продължат със специализиран магистърски курс. Впечатляващо е, че над 90 процента от обучаващите се в тези направления са удовлетворени и успешно реализирали се след завършването си. Изучаваните предмети се преподават от преподаватели с богат опит и практикуващи журналисти  в сферата на история на журналистиката, международни отношения, културни връзки и практически упражнения.

Заедно с това, обучаващите се в Coventry ще придобият представа и за професиите на бъдещето – компютърните специалности, психология, мода, бизнес. Усвояването на знания в тези направления са от изключително значение за работа във всяка съвременна редакция или нюзрум.

Модерната база и съоръжения дават възможности за паралелни курсове, както и за активни спортни занимания, опознаване и създаване на контакти, извън редовните лекции, а колективният дух на екипа на университета подкрепя и утвърждава професионализма и иновациите.

И не на последно място – онези, които изберат Coventry, ще имат възможност за кандидатстване за стипендии и награди още през есента. Не се колебайте – университетът дава добър старт, разгръща потенциала, дава стимул и амбиция, след завършването да пренесете богат опит и ценни познания обратно в България!

Екипът на EspressoNews още веднъж благодари за подкрепапа, която университета оказа на третото издание на "Работилница за репортери". Повече информация за университета, начина на кандидатстване, програмите за обучение и възможностите за получаване на стипендии, можете да получите на сайта на образователната институция https://www.coventry.ac.uk/ 

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

Мария Маркова