Актрисата Мира Котева издаде първата си книга „Приказки с Мира“

681 преглеждания

Сюжетът разглежда в дълбочина чувствата и мислите на герои от популярни класически приказки

Искали ли сте някога да разберете повече за чувствата и мислите на приказните герои като Снежанка, Пепеляшка или Малката русалка? Какъв е вътрешния им свят, техните страхове и желания и това, което мотивира дейстивята им.

Този различен поглед към класическите приказки предлага на своите читатели актрисата Мира Котева, в своята първа книга „Приказки с Мира“, която от юни е на книжния пазар. Книгата може да бъде намерена от читателите в книжарници Сиела и на сайта на проекта „Приказки с Мира“.

„Сякаш героите ми разказваха кои са те, за какво мечтаят, от какво се страхуват… А тези въпроси повдигат екзистенциални теми, които ни подтикват да мислим и анализираме. Това е, което прави книгата ни уникална“, споделя Мира, която се надява, че чрез реализацията на този проект ще върне интереса към четенето и споделянето на красиви истории.

В книгата са разгърнати шест класически приказки, преразказани от актрисата -  „Синята брада“, „Пепеляшка“, „Малката русалка“, „Снежанка“, „Румпелщилцхен“ и „Красавицата и звяра“. Всяка от историите започва с красива цветна илюстрация, която включва характерни символи за героите от приказката, като илюстрациите за книгата са дело на художника Николета Богоева.

Мира Котева е самостоятелен издател на книгата, като тя е естествено продължение на проекта „Приказки с Мира“, който стартира онлайн, заедно с режисьора и оператор, Антон Белев. Те записват видеа с приказките, прочетени от актрисата в подкрепа на кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, който има за цел събирането на средства за образование и развитие на деца настанени в социални институции.

Мира Котева е родена в Благоевград. Завършва своето образование в Хъл, Северна Англия. Носител е на престижната награда „Най-добра актриса“ на фестивала за късометражно кино „Virgin Spring“ в Колката, Индия (2018 г.) и номинация за „Най-добра изгряваща звезда“ на фестивала за късометражно кино в „Seoul Webfest”, Сеул, Южна Корея (2020 г.). Тя е автор на статии за изкуство, кино и популярни личности. Като запален читател, тя смята, че книгите имат огромно влияние върху нашата психика,развитие, асоциации и начин на мислене.

Полезни връзки:

Сайт на книгата - https://prikazkismira.com

Официален уебсайт на Мира Котева - https://mirakotevaactor.com

Фейсбук страница на Мира Котева - https://www.facebook.com/mirakotevaactor

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук