Благотворителна изложба събира средства за издаване на книга за Челопек

1173 преглеждания

Инициативата ще продължи до 14 февруари

Над 150 ръчно направени изделия за дома и семейството, изработени от майсторските ръце на жители на село Челопек, бяха представени на благотворителната изложба-базар „Искри от огнището“. Домакин на проявата бе Етнографско-възрожденският комплекс „Св. Софроний Врачански“ във Враца.

Целта на благотворителното събитие е набиране на средства за издаване историята на селото „Челопек - Природният олтар“, с автор дългогодишният журналист Цветана Евгениева, както и да се популяризират художествените занаяти и приемствеността в духовното наследство.

Базарът се организира от Народно читалище „Огнище - 1930“ в село Челопек, кметството и църковното настоятелство при храм „Св. Димитър“ и бе открит от кмета на балканското село Тихомир Тошев. Той благодари на всички жители на селото, включили се в изработката на изделията и съобщи, че официалното представяне на книгата ще бъде на Трети март в село Челопек.

На благотворителната изложба, която ще продължи до 14 февруари, присъстваха секретарят на Община Враца Нина Дакева, директори на културни институции, общественици и представители на общинска администрация.

EspressoNews