Добра новина за врачанското село Костелево на Илинден

1090 преглеждания

Започва обновяването на пътя в село

„От днешния празник - Илинден започва обновяването на пътя във вашето село. Надявам се, с подкрепата на общинските съветници, другата седмица да гласуваме допълнително 230 000 лв., за да можем да ремонтираме и пътя от Тухларната. До края на годината ще предложим да се отпуснат още толкова средства за рехабилитация и на целия път“. Новината съобщи кметът на Община Враца Калин Каменов по време на традиционния празник на село Костелево, който се проведе в местността Св. Илия, в землището на населеното място, където се намира и параклисът на светеца. „Вярвайте, бъдете добри и почитайте Бог всеки ден, а не само на празници. Помагайте си и си прощавайте. Честит празник на всички!“, каза още кметът Каменов в приветствието си към присъстващите на празника.

Традиция е на 20 юли, когато се почита Св. пророк Илия, населеното място да прави курбан за здраве и благополучие на всички жители на населеното място. Събитието се организира от кмета на селото Любомир Кръстев.

Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий освети курбана и пожела св. Илия, който е почитан от целия свят, да бъде наставник, закрилник и помощник на всички.

За доброто настроение се погрижиха музикантите от духов оркестър „Огоста“, с ръководител Цветан Тончев.

На празника присъстваха още общински съветници, кметове на селата Голямо Пещене - Тодор Тодоров, Мраморен - Страхил Цеков, Челопек -  Тихомир Тошев и на Тишевица - Минко Георгиев.

EspressoNews

Снимки: Община Враца