Доника Ризова от Bulgaria ON AIR е част от журито на „Работилница за репортери 2018”

2917 преглеждания

Доника Ризова от Bulgaria ON AIR е част от журито на „Работилница за репортери 2018”

Доника Ризова ще бъде част от журито и на третото издание на „Работилница за репортери 2018 – Родова памет”. Тя ще журира проектите на младите таланти, участници в „Работилница за репортери“ за трета поредна година. Доника Ризова е водещ на семейното предаване „Фамилно”, което се излъчва в ефира на националната телевизия Bulgaria ON AIR.

Специално за участниците в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет”, Доника Ризова сподели: „Да знаеш кой си и къде искаш да отидеш са едни от най- важните предпоставки за успех. Участниците в "Работилница за репортери" ще трябва да дадат и своя оценка за това какво е родовата памет и защо тя е важна за обществото ни. За мен е удоволствие и привилегия, че за поредна година ще мога да се докосна до таланта и вдъхновението на участниците в конкурса. Желая им успех!“.

Доника Ризова има две магистратури  към СУ „Св.Климент Охридски“- езиково обучение и връзки с обществеността. Започва кариерата си като репортер в Българското Национално Дарик Радио и по-късно става главен редактор, отговарящ за развитието на радиото в Северозападна България.

Тя е носител на специална награда „Добрият пример 2017“ на ЕspressoNews.

Наградена е със "Златното перо" на СБЖ за 2011-2012 година в раздел "Електронни медии-телевизия" за предаването "Медиите ON AIR".  През 2016 г. предаването спечели награда за усилието да анализира тревожни тенденции и явления в българския медиен живот от медийния фестивал „Българската Европа“ в Русе.

През 2014 година бе сред номинираните журналисти за наградата "Заедно" на Фондация "Работилница за граждански инициативи", а през 2016 год. е носител на награда за тв журналистика „Свети Влас“.

От 2011 до 2017 г. е автор и водещ на единственото предаване за комуникации в българския ефир „Медиите ON AIR”.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.

EspessoNews