Доника Ризова: „Да работя с талантите на бъдещето в нашата професия е огромна отговорност“

1452 преглеждания

Тя ще подкрепя участниците в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ като ментор

Доника Ризова е един от менторите на „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“. Доника, която в своята професионална кариера има богат опит на журналист в радио и телевизия, е с талантите от Работилницата от първото издание на ученическия конкурс-обучение. През 2019 г. тя бе ментор на участниците, а през 2016, 2017 и 2018 г., бе член на журито и оценява работата на учениците, като наред с това, предостави и възможност за професионален стаж на избрани участници. През тази година, тя отново ще бъде един от менторите в конкурса и ще работи още по-пряко с бъдещите журналисти, за да им помогне да разкрият своя потенциал и умения.

Официалният старт на „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ ще бъде даден на 27 февруари. Тогава младите таланти ще получат първата от шестте творчески задачи, включени в петото издание на проекта.

Специално за участниците в тазгодишното издание на конкурса, Доника Ризова сподели: „За мен е чест и привилегия за поредна година да бъда част от тази смислена, вдъхновяваща и значима инициатива. Да мога да работя с талантите на бъдещето в нашата професия е изключително предизвикателство и огромна отговорност. Защото журналистиката е занаят, който никога няма да изчезне. Да, той ще се трансформира, ще се нагоди към технологиите, но талантът няма как да бъде заменен. Да открием талантите сред учениците - да, това е кауза. Поздравления за екипа на конкурса и стискам палци на всички осмелили се да влязат в надпреварата!“

Доника Ризова е телевизионен журналист и специалист в сферата на публичната комуникация. Професионалната й кариера преминава през Дарик радио и телевизия Bulgaria ON AIR, където е автор и водещ на единственото предаване за медии в българския ефир – „Медиите ON AIR“. Тя е носител на редица награди за журналистика (наградата на Съюза на българските журналисти „Златно перо“ в категория „Телевизия“, наградата „Свети Влас“, отличие от медийния фестивал „Българската Европа“), както и наградата „Златно сърце“ за активната си социална ангажираност, номинация за наградата „Заедно в благотворителността“ и за „Жена на годината“ в конкурса на сп. Grazia. Доника Ризова е посланик на кампанията на Investor Media Group „Забавното четене“.  Редовен гост-лектор в университети и училища и търсен анализатор по медийни и социални теми. Тя е член на Настоятелството на Фондация „За нашите деца”. Носител е специална награда „Добрият пример 2017“ на ЕspressoNews.

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitBHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина Чавдар

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук