Работилница за репортери 2020: Калина Александрова и Десислава Василева за мисията на журналистиката в предаването „Директно“

2687 преглеждания

Големият победител в петото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ Калина Александрова гостува заедно с Десислава Василева, създател на проекта, в предаването „Директно“ на Bulgaria On Air

Големият победител в петото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ Калина Александрова гостува заедно с Десислава Василева, създател на проекта, в  предаването „Директно“ на Bulgaria On Air.

Какви бяха материалите тази година и как изглеждат новините към днешна дата? Вижте разговор по темата с водещия Димитър Абрашев, който бе и един от членовете на журито в тазгодишното издание на конкурса.

Всички материали на Калина Александрова вижте ТУК.

Повече за "Работилница за репортери"

В петото издание на ученическия конкурс-обучение, озаглавен "Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“. В него се включиха 100 ученици от цялата страна. Всички те изпълниха седем задачи в различни журналистически и литературни жанрове - репортаж, есе, пътепис, анализ, коментар, портрет и интервю с помощта на своите ментори, сред които Доника Ризова, Калина Влайкова, Илина Бисерова, Марина Стоименова, Емил Спахийски, Васко Маврикова и гл. ас. д-р Иван Вълчанов от катедра "Медии и обществени комуникации“ в Университет за национално и световно стопанство. Журналистическите материали бяха оценени от жури в състав Димитър Абрашев - телевизия Bulgaria ON AIR , Филипа Иванова - БНТ, доц. д-р Стела Ангова - УНСС, Евелина Павлова - радио FM+, Неда Василева - ТВ Европа и Драгомир Симеонов - Дарик радио.

Инициативата има за цел да засили интереса на учениците между 9-ти и 12-ти клас към журналистическата професия и да развие уменията им за творческо писане. След обучението участниците имат по-добра представа за кариерното си ориентиране и кандидатстването във висши учебни заведения.

Победителката Калина Александрова получава награда пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент, предоставено от Ева Майдел, патрон на ,,Работилница за репортери''. Тя ще вземе участие и в следващото издание на класовете по писмена комуникация „Разбери ме“ и ще стажува в телевизия Bulgaria ON AIR, която е медиен партньор на инициативата.

Пътешествие до центъра на сърцето - разказ за Родопите, където винаги се връщаш
Баба Хава - жрицата от Родопите
Калина Александрова е големият победител в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук