Доц. д-р Стела Ангова: „За четвърта година се присъединявам към „Работилница за репортери“ в търсене на млади журналистически таланти“

1096 преглеждания

Ръководителят на катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС е част от журито на конкурса-обучение

За поредна година, доц. д-р Стела Ангова, ръководител катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС е част от  журито на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“, който през тази година е под надслов „Поглед към доброто“.

Ето какво споделя доцент Ангова за проекта и срещата с таланта на учениците, които са част от него:

„За четвърта година се присъединявам към „Работилница за репортери“ в търсене на млади журналистически таланти. За мен участието в конкурса като част от журито е не по-малко вълнуващо, защото поставя началото на едно съвместно пътешествие - тази година първите приети с грамота за отличници ще бъдат четвърти курс.

Не знам дали Десислава Василева си дава сметка каква голяма и смислена идея успя да реализира. Тя накара младите хора в България да се занимават с нещо смислено, запозна ги с магията на журналистиката (а който се е докоснал, обикновено е завинаги), показа им важните и съществените неща. Винаги съм й се възхищавала за неуморността и съм горда, че ме направи част от проекта.

От тази година катедра „Медии и обществени комуникации“ разширява приема на отличници от конкурса - освен в специалност „Медии и журналистика“, наградените биха могли да се запишат и „Медия икономика“.

Очакваме нашите нови колеги наесен, за да извървим заедно пътя на качествената, социално-отговорната и променяща света журналистика.“.

Доц. Ангова е завършила журналистика в СУ „Св. Кл. Охридски“. От 2016 г. е ръководител катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС. Работила е като репортер в печатни медии и като експерт в отдел „Реклама“ на ИВ „Военни клубове и информация“. Научните й интереси са в областта на интернет комуникацията, интернет медиите и рекламата.

Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук