Книгата „Разкажи за твоята България“ с официална премиера сред българската общност в Белгия

824 преглеждания

Събитието ще се състои в Посолството на България в Брюксел

Специална вечер очаква българската общност в Белгия в навечерието на Деня на Независимостта. На 19 септември /понеделник/, нашите сънародници ще имат възможност присъстват на официална премиера на книгата „Разкажи за твоята България“. Събитието, което е с начален час 18.00 часа, ще се състои в Посолството на България в Брюксел.

Разкажи за твоята България“ е сборник, събрал таланта на 71 ученици, участвали със свои есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания и представяния, в ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“, организиран от новинарския портал EspressoNews.bg и фондация „Добрият пример“.

Книгата ще потопи сънародниците ни по един неповторим и емоционален начин в красотите на България, живота и делата на познати и непознати, но близки до сърцето ни личности, места и истории.

„Разкажи за твоята България“ ще бъде представена от Десислава Василева – създател и вдъхновител на „Работилница за репортери“, победителите от изданията на конкурса през 2019 г., 2020 г. и 2021 г. – Елина Алипиева, Калина Александрова и Емили Караколева, както и подгласниците в надпреварата през 2019 г. и 2020 г. – Павела Костова и Мариана Георгиева.

В рамките на събитието, всеки, който желае да се сдобие с копие от книгата и да внесе таланта на 71 млади автори в своя дом и библиотека, ще има възможността да си я закупи.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук