Ирене Планк, посланик на Германия в България: Много хора в Германия пътуват с технология „Made in Bulgaria”

430 преглеждания

Интересно е също така, че междувременно България изнася за Германия повече стока, отколкото внася от Германия

"Много хора в Германия пътуват с технология „Made in Bulgaria", заяви нейно превъзходителство Ирене Планк, посланик на Федерална република Германия в България по време на специалното събитие на Бер-Хелла Термоконтрол, което се проведе на 17.05.2023 г., в производствената им база в икономически парк „София-Божурище“, по случай десет години на българския пазар. В своята поздравителна реч Ирене Планк заяви:

"От името на немското посолство искам да кажа на BHTC - честит 10 рожден ден! Много се каза за ролята на германския бизнес в България, но тук искам да спомена още две неща, които мен като посланик ме карат да се гордея. BHTC спечели две награди за предприятие на годината - една награда за работодател на годината и една награда за предприятие с най-успешна стратегия в областта на човешките ресурси.

От моите колеги, които са по-отдавна тук и вече познават компанията, разбрах колко е високо нивото на автоматизация при вас. И с оглед на недостига на квалифицирана работна ръка, както в Германия, така и в България, мисля, че тази автоматизация е част от вашия успех през последните години. Много е допринесло за това, че вие толкова много сте се разраснали. Германия е най-големият търговски партньор на България и ние особено много се радваме, че през последната година търговския стокообмен между двете страни мина границата от 12 млрд., което е впечатляващо. Зад тази впечатляваща цифра стоят предприятия като вашето.

Интересно е също така, че междувременно България изнася за Германия повече стока, отколкото внася от Германия, но също е много интересно и много положително развитие. Фирми като вашата със сигурност имат голям дял в това развитие, доколкото разбирам продуктите, които произвеждате тук, могат да бъдат намерени във всеки автомобил в Германия. И много хора в Германия, всъщност пътуват с технология „Made in Bulgaria”.

И накрая позволете ми един по-глобален коментар – тъй като веригите на доставка от Китай не са съвсем сигурни, ни карат да преосмислим нещата по нов начин и мисля, че тук сътрудничеството между Германия и България има още да играе голяма роля. Във всеки случай ви желая всичко най-добро за реализацията на вашите планове, желая ви всичко най-добро за следващите 10 години и тогава ще с видим пак."

Годишнината на компанията бе уважена от политици, представители на дипломатическата общност, местната власт, партньори в бизнеса и др. Научете повече тук.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук