Конкурс за разработване на 3D модел за ученици и кандидат-студенти

1490 преглеждания

Конкурс за разработване на 3D модел за ученици и кандидат-студенти

От 2014 година Машинно-технологичният факултет (МТФ) при Технически университет София организира конкурса „Моят 3D свят“ за разработване на 3D модел. В конкурса могат да вземат участие както ученици, така и кандидат-студенти. Негов съорганизатор е фондация „Еврика“, а самият конкурс е под патронажа на Президента на Република България – г-н Румен Радев.

Всеки, който желае да участва, трябва да разработи свой 3D модел на избрана от него тема, използвайки програмни продукти. Учениците и кандидат-студентите, които са оценени с над 80 точки, имат правото да се запишат в желаната от тях специалност на МТФ при ТУ-София. За учениците, които им предстои дипломиране в следващите две години, резултатите важат за годината на завършван

Редът за провеждане на конкурса е следният:

  1. Всеки, желаещ да участва  в конкурса, разработва 3D модел на избран от него обект с използването на програмни продукти.
  2. Попълва се регистрационна форма, която се изпраща на my3dworld@fit.tu-sofia.bg (http://www.my3dworld.org/uploads/My3dWorld_Registration.pdf)
  3. Кандидатът получава обратно писмо с потребителско име и парола, както и адрес, на който са налични 500MB пространство за съхранение на разработения модел и негово описание.
  4. В срок до 24.00 часа на 17.05.2018 г. кандидатите трябва да качат на осигуреното им пространство разработения от тях проект в естествения формат на използвания програмен продукт, STEP и в 3D PDF.
  5. НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО УЧАСТИЕ МОДЕЛИ, КОИТО НЕ СА РАЗРАБОТЕНИ ОТ АВТОРА.

Наградите за първите три места са следните:

  • Първо място – Изработване на предложения обект на 3D принтер, смартфон и заплащане на семестриалната такса за първия семестър;
  • Второ място – Преносим компютър и заплащане на семестриалните такси за първите два семестъра;
  • Трето място – Заплащане на семестриалната такса за първия семестър;

Крайният срок за изпращане на попълнена регистрационна форма е 17-ти май 2018 г.

Повече за конкурса можете да научите от официалния му сайт – www.my3dworld.org.

Материалът е изготвен от Антония Дикова, ученичка в 12 клас на ПГ "Велизар Пеев", град Своге, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНСС.