През погледа на камерата

2602 преглеждания

"Стани груп" ООД, предлага на клиентите си във Враца охранителни системи на добра цена с качество и гаранция

За работата в сферата на сигурността и видеонаблюдението, разговарям, специално за читателите на EspressoNews, с Цецо Благоев, основател и управител на фирмата за видеонаблюдение "Стани груп" ООД във Враца.

Каква е обичайната Ви професия?

Винаги съм работил в сферата на сигурността. В момента се занимавам с изграждане и поддръжка на системи за сигурност като частен бизнес.

Как се решихте и от кога да започнете частен бизнес?

След 20 години работа в МВР, реших да опитам да се занимавам самостоятелно в тази сфера. Заедно с жена ми изградихме сайт и фирма, и ги превърнахме в нещо като семеен бизнес, който аз ръководя.

Трудно ли в малък град като Враца да се развие такъв бизнес и какво е нужно, за да има човек успех в тази сфера?

Наистина е много трудно във Враца да се развие такъв тип бизнес, защото има прекалено голям брой фирми в нашата сфера. Конкуренцията не е малка, но това не ме отказа и с бавни стъпки започнахме да имаме все повече клиенти. За да успее човек в сферата на частния бизнес трябва да има умения в дадено направление и да прояви постоянство, упоритост и гъвкавост, за да се наложи сред конкуренцията. След което ако оставя клиентите доволни от работата,  ще има бъдеще.

Смятате ли, че икономиката на държавата подтиква все повече хора да се захванат с частен бизнес?

Мисля, че икономиката напоследък наистина подтиква доста хора да се занимават с частен бизнес, защото това е начин човек да припечели малко повече. Разбира се, условията за това са благоприятни.

Коя беше Вашата начална точка и къде се намирате сега?

Началната точка беше продажбата на техника чрез сайта ни -http://www.ptz360.eu/, след което се доразвихме и създадохме фирма - "Стани груп" ООД, добре стъпила на пазара във Враца, която предлага на клиентите охранителни системи с цена - качество и гаранция. Сега вече имаме и офис намиращ се в жк. Дъбника, бл.32, чрез който продължаваме нашето развитие. Така малко по малко от изграждане на видеонаблюдение на фризьорски салони, офиси, преминахме към големи сгради и училища.

Защо точно в сферата на видеонаблюдението се насочихте?

Видеонаблюдението е раздел от сферата на сигурността, в която аз имам доста опит и познания. Технологиите напредват постепенно и техниката за видеонаблюдение стана достъпна като цена за много хора. Също така, успявам да помогна на хора, които искат да предотвратят престъпления като си купуват наблюдение в реално време.

За в бъдеще какви са Вашите очаквания за развитието на фирмата? 

Мисля, че за в бъдеще ще се постараем да изградим един мониторингов център и да противодействаме повече на престъпленията във Враца.

Материалът е изготвен от Даяна Благоева, ученичка в 12 клас на СУ "Христо Ботев", град Враца, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsonite.