„Rock Evolution 2019” на сцената във Враца

2439 преглеждания

Рок и метъл музиката си дадоха среща в града

Първото издание на конкурса за авторска rock/metal песен „Rock Evolution 2019” се проведе на 6 април във Враца. Рок клуб „The Stage” бе домакини на събитието, превърнало се в повод за среща на фенове и изпълнители на този тип музика. Организатор на конкурса е „Младежки център“-Враца, по проект „Заедно създаваме“.

Рок клубът отвори вратите си в 17:00 ч., а входът за всички почитатели на твърдата музика бе свободен. Първата група, която се качи на сцената бе „Exit Reality”(alternative metal), от Пловдив и поставиха началото на спектакъла. Щафетата бе предадена на „Roost” (rock, София), след тях излязоха „Gentlemen” (alternative rock, София), последвани от „Dark Soul Architects” (progressive trash metal, София), следващите бяха „Dishonored” (metal/hardcore, София). Малко преди финала сцената бе завладяна от „Roger Otters” (alternative rock, Пловдив), а последните на нея забиха момчетата от „ФОН“ (acid metal, Пловдив).

Имаше и допълнителна изненада „The Rock Mates” - врачанска група, която не бе представена предварително, но бе достатъчно смела да се изправи срещу останалите групи, журито и публиката на конкурса. След изпълненията на всички банди, жури в състав от музикантите Владислав Тодоров, Малин Йорданов и Никола Лавров, имаха нелеката задача да определят победителите. На второ място те поставиха „Dishonored”, като тяхната награда е ваучер на стойност 200 лв. за закупуване на музикална техника по избор от „Forte Music”. Първото място в „Rock Evolution 2019” спечели „ФОН“ („Фондация Обещаното Нищо“), а тяхната награда  е ваучер на стойност 300 лв. за звукозапис на авторска песен в Mrdr Sound Studio. От сцената журито поздрави всички групи за достойното им представяне и красивата им музика.

Целта на това събитие е даде поле за изява на автори на музика в стил rock/metal. „Много в важно да се подкрепят тези общества - рок музиката, музиката като цяло, авторите, защото по този начин се докосваме един до друг и само така можем да го правим истински.“, сподели Никола Живков относно смисъла на подобни събития.

Материалът е изготвен от Виктория Ивайлова, ученичка в ПЕГ „Йоан Екзарх”, гр. Враца, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontime

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019  Пътят към дома“: Община Враца