Десислава Василева: „В Работилница за репортери променяме съдби“

4928 преглеждания

"Конкурсът се развива много в мащабите си. Започнахме с шест общини, а сега вече са 11"

Организаторът на ученическия конкурс-обучение "Работилница за репортери" Десислава Василева гостува в сутрешния блок "България сутрин" на телевизия Bulgaria Оn Air, заедно с водещата на "Новините On Air" Лилия Мустакова, която е и част от журито в тазгодишното издание на проекта "Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома".

"Конкурсът се развива много в мащабите си. Започнахме с шест общини, а сега вече са 11. 121 деца от 26 училища се включиха в тазгодишното издание, имаме над 300 материала и над 120 от тях са публикувани като авторски в EspressoNews", посочи Василева.

"В конкурса имаше няколко задачи, но на мен ми направи най-голямо впечатление първата от тях - есе на тема "Пътят към дома". Видях изключително много талант за писане, креативност и много любов към дома", сподели водещата на "Новините ON AIR". 

Официалната церемония по награждаване "Работилница за репортери 2019" ще се проведе тази събота, 18 май, от 13:00 ч. в Концертна зала, град Враца. Следете подробности тук: Церемония по награждаване "Работилница за репортери 2019"

Вижте целия разговор във видеото:

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeSamsoniteBHTC МЕТРОПГ "Велиза Пеев"Автомотор корпорация АДМания ПринтКока-Кола Хеленик България

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца

Следете „Работилница за репортери“ във Фейсбук: 

https://www.facebook.com/RabotilnitsaZaRepoteri  

https://www.facebook.com/EspressoNews.bg

EspressoNews

"В конкурса имаше няколко задачи, на мен ми направи най-голямо впечатление първата - есе на споменатата тема. Видях изключително много талант за писане, креативност и много любов към дома", сподели водещата на "Новините ON AIR".

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2019-05-16/konkursat-rabotilnitsa-za-reporteri-promenya-sadbi-otbelyazaha-spetsialisti?fbclid=IwAR0xcYAQQb-tjVsjEiNx3NpEhqEH65d4GyN0m_ye3dykoNzNvVtSYksk8yI

За поредна година екипът на Bulgaria ON AIR се включва в проекта "Работилница за репортери", защото вярва, че опитът трябва да се предава, а мечтите на младите да се насърчават. Това е идеята на инициативата.  Част от журито е водещата на "Новините On Air" Лилия Мустакова, която ще оцени журналистическите заложби на участниците в конкурса – ученици между 9-ти и 12-ти клас. Тя и организаторът на проекта Десислава Василева разказаха за проекта в "България сутрин".  "Конкурсът се развива много в мащабите си и в общините, които добавяме. Започнахме с шест, а сега вече са 11. 121 деца се включиха в тазгодишното издание, имаше 300 материала и над 120 публикувани", посочи Василева.  Тя поясни, че темата, по която са писали участниците, е "Пътят към дома".  Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2019-05-16/konkursat-rabotilnitsa-za-reporteri-promenya-sadbi-otbelyazaha-spetsialisti?fbclid=IwAR0xcYAQQb-tjVsjEiNx3NpEhqEH65d4GyN0m_ye3dykoNzNvVtSYksk8yIЗа поредна година екипът на Bulgaria ON AIR се включва в проекта "Работилница за репортери", защото вярва, че опитът трябва да се предава, а мечтите на младите да се насърчават. Това е идеята на инициативата.

Част от журито е водещата на "Новините On Air" Лилия Мустакова, която ще оцени журналистическите заложби на участниците в конкурса – ученици между 9-ти и 12-ти клас. Тя и организаторът на проекта Десислава Василева разказаха за проекта в "България сутрин".

"Конкурсът се развива много в мащабите си и в общините, които добавяме. Започнахме с шест, а сега вече са 11. 121 деца се включиха в тазгодишното издание, имаше 300 материала и над 120 публикувани", посочи Василева.

Тя поясни, че темата, по която са писали участниците, е "Пътят към дома".

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2019-05-16/konkursat-rabotilnitsa-za-reporteri-promenya-sadbi-otbelyazaha-spetsialisti?fbclid=IwAR0xcYAQQb-tjVsjEiNx3NpEhqEH65d4GyN0m_ye3dykoNzNvVtSYksk8yI