Евелина Павлова: „Важно е да можеш да слушаш и чуваш гласа на децата“

2662 преглеждания

Евелина Павлова: „Важно е да можеш да слушаш и чуваш гласа на децата“

Евелина Павлова за втора поредна година е член на журито на „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“. Г-жа Павлова, заедно с останалите членове на журито – Мариета Фидосиева, Доника Ризова, Кристина Баксанова, Марина Цекова и Стела Ангова оценява ученическите разработки.

Евелина Павлова е радио и телевизионен журналист. Родена е в Своге. Завършва маркетинг и мениджмънт в УННС. В професионалната си кариера  е заемала различни позиции – водещ в радио и телевизия, програмен директор в Радио FM+, Star FM. Понастоящем е водещ в радио „105.6 НОВИНИТЕ СЕГА“. Позната е на телевизионната аудитория и като водещ на предаването „Аз обичам България“ по NOVA. Тя е основател е на Фондация „Гласът на децата“, която стои зад детската медийна платформа „Radio Family”. През 2017 г., започва проекта Teen Station, за създаване на училищни радиа в десет гимназии в страната. Проектът е насочен към учениците между 8-и и 12-и клас, които сами ще генерират съдържание, след като преминат обучения. Техни ментори ще са журналисти, специалисти по маркетинг и социални медии и новинари от различни медии. Те ще говорят по различни теми – от това кои са видовете медии и формати радиа, през това как се структурира програма до това как се правят фейсбук група и съдържание за сайт. Кръстници на радио Teen Station стават учениците от ПГПЧE "Иван Вазов" в Смолян, където е пилотната реализация на проекта. Kъм TeenStation вече се включиха и ученици от Немската езикова гимназия в София.

Евелина Павлова е майка на две деца, и както обича да се описва сама, тя е още пътешественик, авантюрист и работохолик.

Носител е на специална награда „Добрият пример 2017“ на ЕspressoNews.

Специално за участниците в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“, тя сподели: „Важно е да можеш да слушаш и чуваш гласа на децата. Колкото повече ги чуваш, толкова по - интересно ти става. Виждам смисъл в работата с деца и тийнейджъри, защото смятам, че учим взаимно едни от други, както ние можем да бъдем техни ментори, така и те могат да ни научат на много. Миналата година „Работилница за репортери“ ме срещна с много умни, пишещи, млади хора, а това е най- истинското вдъхновение - да се срещаш с таланта.“.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНСС, Volontime.

EspressoNews