Кристина Баксанова от bTV ще журира проектите на участниците в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

3212 преглеждания

Кристина Баксанова от bTV ще журира проектите на участниците в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

Един от най-емблематичните репортери и водещи на bTV Новините, Кристина Баксанова, се присъедини към журито на "Работилница за репортери 2018 - Родова памет".

Кристина Баксанова е сред знаковите лица на bTV Новините още от самото създаване на телевизията през септември 2000 г. Автор е на много документални филми за bTV Документитe и bTV Репортерите.

Завършила е „Журналистика” с профил „Международни отношения” в СУ „Св. Климент Охридски”, има множество специализации в Европа и докторска дисертация за новата външна политика на Германия и Югоизточна Европа. Първите си стъпки в професията прави във вестниците „Антени” и „Неделен Стандарт”, а след това работи за кратко и в двете (тогава) национални телевизии. Кристина е част от екипа на bTV от самото създаване на телевизията.

Кристина Баксанова е носител на множество призове, сред които почетната награда на БЧК (2002 г. ), годишната награда на неправителствени организации за представяне на проблеми, свързани с опазване на околната среда (2002 г.), филмова награда за документалистика за филма „Португалия в ЕС” на Европейския медиен фестивал в Русе (2004 г.), награда за телевизионен документален филм „Непознатият цар” от поредицата „Цар Фердинанд Български - непознатите години” на международния филмов фестивал в Балчик (2008 г.), почетна награда за принос в отразяване на проблемите в здравеопазването (2011 г.) на Българския лекарски съюз и други.

Специално за участниците в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет" Кристина Баксанова каза:

„Здравейте, скъпи ученици,

Всеки ден е изпълнен със събития. Част от тях виждаме в новините, други откриваме по страниците на вестниците и електронните издания. Много по-голяма част остават не разказани. 

В проекта „Работилница за репортери“ вие имате възможност да разкриете истории, които са ви впечатлили, които са малко познати и които остават незабелязани от потока информация в медиите. Темата „Родова памет“ ви насочва към традициите и историята ни, които са част от културното многообразие в Европа.

Бъдете любопитни и любознателни и не се страхувайте да задавате въпроси.

Наричат журналистиката „четвъртата власт“, защото е свързана с истината. Репортерът е този, който търси и разкрива фактите, който защитава истината. Репортерът е толкова добър, колкото е голямо доверието на обществото към него и колкото добре разказва историите, които отразява.  

Около вас има толкова много истории, които чакат да бъдат разкрити и разказани.

Очаквам с нетърпение вашите материали и се радвам, че ще се видите колко е  вълнуващо и отговорно да си журналист.

Успех!“

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНСС.

EspressoNews