Корсетът - сладкото оръжие на жените

1385 преглеждания

За историята на дрехата и няколко интересни идеи

Идва от Франция, стилен, сексапилен, женствен… Това е той КОРСЕТЪТ, едно от оръжията на жените срещу мъжете. Не се шегувам! Идеята за появата на корсета произлиза от желанието на жените да измъчват мъжете. Of course, та кой мъж не би се загледал в аутфит на жена с подчертана талия и повдигнат бюст?! По повод „сладкото” оръжие, ще Ви разкажа за първия ми сблъсък с корсета и ще ви запозная с една очарователна млада дама - Вероника. С нея сме отраснали заедно, преминали сме през какво ли не – от “продаване” на цветя на един жълт павилион,  „организиране” на модни ревюта на вилата  до куп по-лични моменти. Бяхме малки, но креативни!  Рони беше първият човек, който ми показа как се облича и носи корсет, а ето, че след около 6-7 години сама започна да ги създава. Днес ви показвам част от нейните модели, които много скоро ще може да притежава всяка една от вас. Но това не е всичко – брандът предлага бельо и интересни бански костюми.

Аз лично обожавам начинът, по който тази дреха оформя женското тяло и как може да се комбинира в различни стилове. Корсетите, които ще видите са от колекцията на VS’Caroline. Първият корсет няма банели, материята е сатен, а деколтето е V – образно и това подчертава бюста. В комбинация с гащеризона на зелени листа седи убийствено! Помислихте си, че е панталон, нали?!

Вторият корсет отново е от сатен, къс и има презрамки. Комбинирах го с pensil пола и високи обувки, за да се подчертае ханша, а леко разголената талия направи визията още по-секси. Комбинацията бяло и черно е една от любимите ми!

Третата визия е доста по-кежуал. Корсетът има банели и се закопчава отпред, а нещото, което на мен ми допада най-много е красивата дантела, с която е обвит. Не знам дали се вижда толкова добре на снимката, но на живо седи убийствено!

Едва ли има момиче, което тайно да не си е мечтало да притежава корсет и да се види в него, макар и само веднъж. Защото той прави нещо, което никоя дреха не може – той създава образ – на вечната съблазнителка, на вечната жена.

Ивелина Кирилова