Рецепта за успех "Провокирай себе си"

1471 преглеждания

Рецепта за успех "Провокирай себе си"

Покрай честите публикации за великденските пости, които ми излизат навсякъде, ми хрумна една рецепта, по-различна от тези, които четете в Бон Апети (примерно), но със сигурност “вкусна” и “засищаща” с успех. Нужно е само да добавите правилно съставките. Не се слага сол, нито пипер, най-важните подправки са увереност, провокация и позитивна нагласа. Рецептата е лесна, стига да се оставите малките провокации да закипят във вас и да заситят истинското ви Аз.

Разговор с непознат. Започнете с У-В-Е-Р-Е-Н-О-С-Т-Т-А! Най-сигурният начин да повишите това качество е да излезете извън зоната си на комфорт и да попадате в сложни и нетипични за вас ситуации. Например да посетите място, на което не познавате никого и да “развържете” езика си пред непознатите. В началото ще Ви е срам, но щом се отпуснете ще започнете да вярвате повече във възможностите си. Съсредоточете се върху събеседника и го слушайте внимателно, споделяйте, задавайте въпроси и ви гарантирам, че ще станете мастър в трупането на нови и ценни контакти.

Код Усмивка. Тази съставка намалява стреса, подобрява настроението и отваря прозореца на щастието. Не напразно се казва, че трябва да носим усмивката на лицето си постоянно, защото не се знае кого ще срещнем. Може това да бъде сродната душа! Затова усмихвайте се по-често!

Спрете да говорите за работа извън офиса. Ехоо, 6 часа мина и се намирате в метрото! Дайте си сметка колко е важно социалното общуване и че трябва да изключите разговорите за работа извън офиса. Провокирайте се, опитайте още от днес. Отделете време за семейството, кучето, котката, за малко скролване в Инстаграм и Пинтерест, whatever…

Време за релакс. Забързаното ежедневие ни пречи да отделяме лично време за релакс, но все пак всички заслужаваме глезотиики в салона, тренировки или ароматна вана. Ако имах вана вкъщи със сигурност щях да си “подарявам” по една няколко пъти в седмицата, придружена с чаша вино и ароматни свещи. Сега я “замествам” със спа след тренировка и така давам възможност на въображението ми да се развихри и да си набележа нови цели.

Не копирайте, просто бъдете себе си! Тази “съставка” от рецептата ми е любима, защото помага за осъзнаването на Аза. Не се превръщайте в бледо копие на някой, това се забелязва и е смешно. Ако не сте достатъчно сигурни в себе си и качествата, които притежавате, вземете лист и химикал и започнете да изписвате целите, мислите, за какво сте благодарни и щом го направите кажете на висок глас: ”Аз мога и вярвам в себе си!”

Ивелина Кирилова