ППМГ „Акад. Иван Ценов“- гр. Враца отбеляза патронния си празник

2052 преглеждания

Учебното заведение чества 48 години от своето създаване

Кметът Калин Каменов, евродепутатът Владимир Уручев и директорът на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ Татяна Василева прерязаха лентата на откриването на 11 интерактивни кабинети и обновени класни стаи, с което стартира и тържественото отбелязване на 48 години от създаването на учебното заведение.

„Честит празник на всички вас позитивно подготвени, мотивирани и градивни ученици. Пожелавам ви да пазите, това което имате и да се гордеете с него. Продължавайте да се учите и да надграждате своите знания и умения, които по-късно да използвате в работата ви. Уверен съм, че това което получавате като знания, ще може да го приложите успешно в живота“, каза в приветствието си към присъстващите кметът Калин Каменов.

Директорът на гимназията Татяна Василева благодари на Община Враца за осигуреното финансиране в размер на 2 300 000 лева по ОП „Региони в растеж”, Норвежкия механизъм и Общинската инвестиционна програма. Средствата са използвани за саниране и цялостното обновяване на материалната база и сградния фонд на училището и спортната зала, както и за подмяната на отоплителна и електрическа инсталация. „Това е базата, от която ППМГ „Акад. Иван Ценов“ поема към новите предизвикателства, които промените в обществото изискват“, каза още директорът на елитната гимназия.

„След извършения ремонт, гимназията е модерен, интерактивен учебен център!“, посочи директорът на ППМГ и добави, че средствата за оборудването на интерактивните кабинети, в размер на 148 600 лв., са отпуснати от Министерството на образованието и така учебното заведение се превръща във високотехнологично училище без еталон във Враца и областта. Средствата са вложени в 28 компютърни конфигурации, публична информационна система с функция електронен звънец, мрежа за пренос на данни (LAN) и WIFI система, 11 интерактивни дисплея за работа с електронно учебно съдържание и облачни технологии, монтирани в кабинети и класни стаи, както и в обзавеждането им.

Евродепутатът Владимир Уручев поздрави учениците и преподавателите и им благодари за съвместната 10-годишна работа по различни проекти. „Учете, скъпи ученици, защото вие сте нашето бъдеще!“, добави още Уручев.

По повод патронния празник на учебното заведение възпитаниците на гимназията представиха ръчно изработени материали на тематични щандове.

Програмата продължи с концерт, с участието на групи и формации от училището.

На събитието присъстваха още: директори на образователни институции, членове на обществения съвет и училищното настоятелство, родители и учители.

EspressoNews

Снимки: Община Враца