Перфектни летни „направи си сам“ рецепти за красота

508 преглеждания

Приготвят се с пресни летни плодове

В сезона на лятото, ви представяме няколко лесни и интересни рецепти за красота „направи си сам“, които се приготвят с пресни летни плодове:

Маска за лице с нар и кисело мляко

Нарът помага за поддържане на регенерацията на клетките на кожата. Някои ензими, съдържащи се в наровете, предотвратяват разграждането на колагена. Това поддържа еластичността на кожата. Освен това, той е страхотен овлажнител, успокоява кожата и помага против стареенето й. От друга страна, киселото мляко съдържа цинк, витамин В, калций и млечна киселина, които помагат за поддържане на блясъка на кожата.

Начин на приготвяне:Вземете 1 супена лъжица сок от нар и 2 супени лъжици кисело мляко. Смесете добре двете съставки, докато се образува гладка паста. Нанесете върху почистена кожа и оставете да престои 15-20 минути. След това изплакнете с хладка вода и нанесете овлажнител.

Скраб за лице с ябълки, овес и лимонов сок

Ябълчената киселина, съдържаща се в ябълките, помага при ексфолирането на кожата, което осигурява по-ярък и чист тен. Освен това ябълката третира белези и овлажнява кожата, като същевременно помага против стареенето й. Овесът от своя страна помага за абсорбирането на излишната мазнина на кожата. Той също така действа като ексфолиант и помага за премахване на мъртвите кожни клетки. Овесът също овлажнява кожата. Той е и добре известен със свойствата си за изсветляване на кожата, поради което третира неравномерния тен на кожата наистина добре. Лимоновият сок успокоява кожата и подпомага изсветляването на кожата.

Начин на приготвяне: Вземете 2-3 супени лъжици ябълково пюре, 1-2 супени лъжици смлян овес и 2-3 супени лъжици лимонов сок. Разбъркайте добре всички съставки. Нанесете върху лицето и шията и оставете за 10 минути. След това изтъркайте скрабта с кръгови движения и изплакнете с хладка вода.

Ексфолиант за лице с ананас, папая и мед

Този ексфолиант за лице е пълен с ензими, които помагат за лекото ексфолиране на кожата, за да я направят по-чиста и сияйна. Ензимите, съдържащи се в папаята и ананаса, премахват следите от суха и лющеща се кожа, като осигуряват влажност. И двата плода имат свойства за изсветляване на кожата и помагат за справяне с неравномерния тен. Медът има антибактериални и противовъзпалителни свойства и много добре овлажнява кожата.

Начин на приготвяне: Вземете 3-4 кубчета папая и резен ананас. Смесете двете съставки в кухненския робот. Добавете 1 супена лъжица мед към него и разбъркайте добре. С помощта на памучен тампон нанесете върху лицето и шията. Оставете за 10-15 минути и след това изплакнете с хладка вода. След това нанесете любимия си овлажнител.

Маска за коса от авокадо със зехтин

Авокадото осигурява достатъчно количество влага на косата и лекува сухия и сърбящ скалп. Аминокиселините в авокадото, проникват дълбоко в скалпа и го подхранват, като същевременно поддържат здравето му. Това поддържа космените фоликули силни и подпомага растежа на здрава коса. Зехтинът подобрява кръвообращението и подпомага растежа на косата.

Начин на приготвяне: Пасирайте едно авокадо и добавете 2-3 супени лъжици зехтин. Нанесете тази маска за коса и я оставете за 10-15 минути. След това го изплакнете и продължете с шампоан, ако е необходимо.

Скраб за тяло с ягоди, бадеми и кафява захар

Ягодите помагат за успокояване на кожата и изчистване на тена. Те са страхотен ексфолиант за кожата, третират сухата и лющеща се кожа, като същевременно осигуряват всички ползи против стареене. Кафявата захар помага при ексфолирането на кожата, като я прави по-мека. Бадемовата паста помага за овлажняване на кожата и й придава фин блясък. Също така, витамин Е, който се съдържа в бадемите, помага за балансиране на свободните радикали.

Начин на приготвяне: Пасирайте 4 ягоди и добавете към тях половин чаша кафява или бяла захар. Добавете супена лъжица фина бадемова паста. Разбъркайте добре съставките. Нанесете това върху тялото си с кръгови движения. Измийте, както обикновено.

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук