Кремсупа от тиква с джинджифил и кокосово мляко

24 преглеждания

Лесна за приготвяне, здравословна и много вкусна

Днес ви представяме една рецепта за крем-супа от тиква с джинджифил и кокосово мляко, която е идеалното есенно-зимно ястие – топла, ароматна и уютна. Комбинацията от сладка тиква, леко пикантен джинджифил и нежното кокосово мляко създава баланс между вкус и аромат, който ще ви стопли в студените дни. Супата е лесна за приготвяне, здравословна и подходяща както за обяд, така и за вечеря.

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 25-30 минути

*Общо време: 40-45 минути

Брой порции: 4

Необходими продукти:

1 средна тиква (около 700–800 г)

1 картоф

1 морков

1 малка глава лук

2 ч. л. пресен джинджифил, настърган

400 мл кокосово мляко

сол и черен пипер на вкус

щипка канела (по желание)

зехтин за задушаване

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата, картофа, моркова и лука на кубчета. Загрейте малко зехтин в тенджера и задушете лука и моркова за 3-4 минути до омекване. Добавете тиквата и картофа, покрийте с вода или зеленчуков бульон и оставете да се варят около 20 минути, докато омекнат. Прибавете джинджифила и кокосовото мляко, след което пасирайте до кремообразна консистенция. Подправете със сол, черен пипер и щипка канела. Добър апетит!

Съвети:

За още повече аромат можете да добавите няколко препечени семена тиква или слънчоглед преди сервиране.

Супата се сервира топла, но може да се гарнира и с лъжица кисело мляко или натрошено сирене фета за контраст.

Ако предпочитате по-пикантен вариант, добавете щипка червен пипер или малко люта чушка.

*Времето за подготовка и приготвяне може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук