Илина Бисерова, БНТ: Не е срамно да не се знае - но има срамни въпроси. Четете повече, за да знаете разликата

3426 преглеждания

Илина Бисерова е водещ и продуцент на предаването Бизнес.БГ по БНТ и за втора поредна година ще бъде ментор в Работилница за репортери

Илина Бисерова, водещ и продуцент на предаването Бизнес.БГ по БНТ и водещ на „По света и у нас“, за втора поредна година е ментор в ученическия конкурс „Работилница за репортери":

"Ще прозвучи клиширано, но за мен е огромно удоволствие да съм втора поредна година ментор в ученическия конкурс „Работилница за репортери 2021. Не знам на кои и какви деца ще съм ментор тази година, но бих им споделила - не е срамно да не се знае - но има срамни въпроси. Четете повече, за да знаете разликата. На фона на Ковид кризата и всички произтекли от нея негативи, символично се надявам, че по пътя на доброто, каквато е тематиката на конкурса тази година, ще успеем да уловим повече добри истории."

Илина споделя: "Вече 15 години съм в журналистиката - трупала съм опит в БНТ, където съм била и репортер и водещ, преди това ценни уроци научих в редакцията на в-к „Труд“ и в Дарик радио - Варна, където съм и родена.

Отразявала съм различни сфери, но най-първите си стъпки направих в социалната област. По-късно по естествен път продължих да надграждам и в сферата на икономиката и финансите. Така дойде и ролята ми в предаването Бизнес.БГ, което е единственото по рода си в националния ефир  -  чрез него БНТ не просто дава възможност за обсъждане на актуални икономически и финансови теми, и анализи, то е мястото в ефира, където се чува гласът на бизнеса – български компании, самите работодатели могат и застават с лицето и марката си и разказват какво и как са развили, как е започнал бизнесът им, какви трудности срещат, как им се е отразила кризисната обстановка.

Преди това в БНТ имах възможността и да подготвям две рубрики - едната беше с по-социална насоченост - „Твоите права“ в защита на правата на хора, ощетени след фалит на техните работодатели.

Награди от различни браншови и професионални организации.


Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИТЕ НА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕПОРТЕРИ И ESPRESSO NEWS:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук