Васил Койнарев: „Съвременният млад човек трябва да умее да прилага критично мислене, за да не бъде погълнат от света насреща“

2036 преглеждания

Преподавателят по съвременен български език, журналист и редактор е ментор в „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“

Васил Койнарев е един от новите ментори в журналистическия конкурс-обучение „Работилница за репортери". Той е преподавател по съвременен български език, дългогодишен журналист и професионален редактор. В момента е отговорен редактор на единствената изцяло положителна медия в България: Uspelite.bg, асистира в „Софийския университет“ и редактира професионално съвременни българки автори и преводна художествена литература. През годините е работил като репортер и редактор в различни национални ежедневници, телевизии и радиостанции. Научните му интереси и изследвания са свързани с езика на медиите и неговата субективна оценъчност, което е и тема на неговата дисертация.

„Съвременният млад човек трябва да умее да прилага критично мислене, за да не бъде погълнат от света насреща. Трябва да умее да се учи, да чете, да владее родния си език на високо ниво. Едва тогава има шанс да бъде от тези, които не може да бъдат манипулирани“споделя Васил Койнарев, който за първа година се включва в екипа на менторите на Работилницата.


Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИТЕ НА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕПОРТЕРИ И ESPRESSO NEWS:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук