Евелина Павлова, Radio FM+: „Вярвам че младите хора в България заслужават една по-добра медийна алтернатива“

883 преглеждания

Популярната радио и телевизионна водеща е част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“

Популярната радио и телевизионна водеща Евелина Павлова е част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“. Тя, заедно с останалите членове на журито ще оценява материалите на участниците и ще определи победителите в тазгодишното издание на проекта.

Евелина Павлова е с талантите от Работилницата и жури в конкурса-обучение от самото създаване на проекта през 2016 г.

Специално за участниците в „Работилница за репортери2021 - Поглед към доброто“, тя сподели:

„Вярвам че младите хора в България заслужават една по-добра медийна алтернатива, и че с наша помощ могат да я създадат. „Работилница за репортери“ е най-вдъхновяващия и важен проект, по който съм работила. През годините радиото и телевизията ме срещнаха с изключителни професионалисти и съм щастлива, че сега са в менторския екипа на проекта”.

Евелина Павлова е Radio DJ и телевизионен водещ. Евелина е част от екипа на Radio FM+ от създаването на радиото, до днес.  Била е и програмен директор на Radio FM+, Radio Star FM. Водеща на редица телевизионни формати, сред които и предаването „Аз обичам България“ по Nova TV. Създател на медийната платформа за деца Radio Family. Учредител на Фондация Гласът на децата, чиято основна цел е изграждането на мрежа училищни медии, обединени в един общ медиен портал - Teen Station. 

Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук