Behr-Hella Thermocontrol България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект

2207 преглеждания

Компанията инвестира нови 32 млн. лева в разширение на производствения си капацитет в Индустриална зона „София-Божурище“

Един от най-големите световни производители на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации”. Инвестицията е изцяло за придобиване на нови дълготрайни материални активи на стойност 31 619 130 лв. Сертификатът бе връчен на изпълнителния директор на Behr-Hella Thermocontrol България Мартин Ниланд, от министъра на икономиката Емил Караниколов. На церемонията в Министерството на икономиката присъстваха още Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“. 

Министър Караниколов поздрави Мартин Ниланд за това, че BHTC остава трайно в България и продължава да инвестира у нас. Той се ангажира да продължи да подкрепя инвеститорите за преодоляване на предизвикателствата, с които те се сблъскват всеки ден, включително и за подобряване на инфраструктурата.

„Благодарни сме за признанието от страна на българското правителство. Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България постигна много за относително краткия период от 5 години, а новите инвестиции и добрите взаимоотношения с българското правителство свидетелстват за дългосрочните ни планове в България. Изключително ценно е, че с разширението на производствения си капацитет ще открием още над  250 нови работни места“, сподели изпълнителният директор на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България г-н Мартин Ниланд. 

Новата производствена линия на BHTC България ще бъде разположена на площ от 6 480 кв. м и ще обслужва нови проекти на клиентите на компанията.  С новите служители екипът на BHTC България ще надхвърли 700 души – шест пъти повече от 2013 г., когато Behr-Hella Thermocontrol започва дейността си у нас. 

Основана през 1999 г. в Германия, Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В този процес BHTC комбинира разнообразни сфери на опит – от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи. В световен мащаб BHTC дава работа на над 1900 служители в държави като Германия, България, Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ. Клиентите на BHTC са Audi, Behr, Bentley, BMW, Bugatti, Chrysler, DAF, Daimler, Daimler Commercial Vehicles, FAW-VW, Ford, Freightliner, GM, Lamborghini, Mack, Mahindra & Mahindra, Mahindra Renault, MAN, Mini, Navistar, Nissan, Paccar, Porsche, PSA, Renault, Renault Samsung, Renault камиони, SAIC, Seat, Skoda, Smart, Subros, S-GM, S-VW, Tata, Volkswagen, Volkswagen Търговски автомобили, Volvo, Volvo Камиони. 

EspressoNews