Росен Плевнелиев: В първия ден на моя мандат двустранната търговия Германия-България беше 3 млрд. евро, в последния - 8 млрд.

8963 преглеждания

Плевнелиев изрази надежда, че идеята за изграждане на метро до индустриалната зона ще стане реалност

„Не може да има никакъв спор кой е най-щастливият днес тук, в тази зала и това съм аз. Защото имахме мечти и тези мечти се сбъдват, а това е щастие.“,заяви Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г. по време на специалното събитие на Бер-Хелла Термоконтрол, което се проведе на 17.05.2023 г., в производствената им база в икономически парк „София-Божурище“, по случай десет години от стъпването на компанията на българския пазар:

"Още 2010 година заговорихме за потенциална инвестиция на BHTC, работихме много, резултатите са видими. В първия ден на моя мандат двустранната търговия Германия-България беше 3 млрд. евро, в последния ден на моя мандат беше 8 млрд. евро. Ето това е тренд."

Плевнелиев изрази надежда, че идеята за изграждане на метро до индустриалната зона ще стане реалност: "Като говорим за мечти, метрото още не се е случило. Ще продължавам да наблюдавам, ще се надявам, защото индустриална зона Божурище беше замислена като пример какво може България да направи.", и допълни, че се надява след време да можем да кажем, че това е най-добрата индустриална зона в югоизточна Европа:

"Можем да го направим и за да го направим имаме още 1000 дка свободни – трябва връзка с метрото, трябва връзка с новия аутобан и ще кажем – това е най-добрата, велика индустриална зона в България, и в югоизточна Европа и показва амбицията на България да е там отгоре, да продължава да мечтае."

Годишнината на компанията бе уважена от политици, представители на дипломатическата общност, местната власт, партньори в бизнеса и др. Научете повече тук.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук