Васко Мавриков е ментор в конкурса „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

1270 преглеждания

В качеството си на наставник той ще напътства участниците в тазгодишното издание на конкурса

Едно от изявените и добре познати лица от телевизионния екран - Васко Мавриков, е ментор в тазгодишното издание на конкурса „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“.

„Поех ангажимента да се включа като ментор, за да мотивирам участниците с опита си в сферата на медиите.“, споделя Васко Мавриков, който за първа година се включва в екипа на менторите на Работилницата.

Според него ключът към успеха на младите таланти е заложен във формулата на конкурса: „Участниците да проявят съобразност на материала, да разгърнат богатството на езика и изразните средства, спрямо поставената задача по темите“.

Васко Мавриков е член на Българската филмова академия, журналист, сценарист, репортер и водещ. Имиджмейкър и автор в аналитични сайтове. Експерт към Институт за Публични политики, с ръководител професор Здравко Попов.

От 2018 г. е дипломиран магистър в Софийски университет „Св.Кл.Охридски“ към Философски факултет, специалност „Политически науки“, Магистърска програма „Европейска интеграция и дипломация на ЕС“. Завършил е бакалавърска степен в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност “Актьорско майсторство за музикален театър“ и „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

В продължение на пет години (2003-2008 г.) е хоноруван преподавател в Нов Български Университет, Департамент „Кино и визуални изкуства”, Курс „Режисьорска интерпретация на драматургичен текст“.

Телевизионната му практика стартира през 2003 г. в bTV, като сценарист в предаването „Сладко отмъщение“. От 2004 до 2008 г. е репортер в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия. Бил е ко-водещ в предаванията „Денят е прекрасен“ по телевизия bTV и риалити формата „Къртицата“ по ТВ7. Работил е като водещ и репортер в предаването „Баркод“ по ТВ7. Автор и водещ на публицистичното предаване „Резонанс“ по телевизия Евроком. През 2015 г. е гост-репортер в БНТ 2 „Вотът на потребителя“. От 2018 г. до момента, е автор и водещ на седмичното предаване за артисти от българския и световен шоубизнес „Шоуто на Мавриков“ в телевизия Евроком.

През 2019 г. основава „Творческа школа Мавриков“ към Народно читалище  „Възраждане - 1928 г.“ - София, където преподава.

От 2004 г. е носител на 1-ва награда „Годишни награди на Министерство на вътрешните работи“,  категория „ Приз за оригинален подход към теми свързани с работата на МВР“, а през 2007 г. печели 1-ва награда от  Омбудсмана на Република България - Гиньо Ганев, категория - Журналистически принос в „Защита правата на човека“.

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук