Гл. ас. д-р Иван Вълчанов, УНСС: „С нетърпение очаквам да работим заедно и да направите първите си стъпки в журналистиката”

1341 преглеждания

Преподавателят в катедра „Медии и обществени комуникации“ е част от екипа на менторите „Работилница за репортери 2020“

За поредна година, преподавателят от катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС - гл. ас. д-р Иван Вълчанов - е част от екипа на менторите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“.

По този повод той отправи своето приветствие към бъдещите участници: „Здравейте, скъпи приятели! Щастлив съм да ви поканя да участвате в конкурса „Работилница за репортери“, в който ще бъда ментор за втора година. Темата „Книга на спомените“ е много интересна и дава възможност за разнообразни интерпретации и създаване на качествени и стойностни материали. Участници от предишните издания на конкурса вече се обучават в нашите бакалавърски специалности - „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“ и ще се радвам да продължите образованието си при нас. С нетърпение очаквам да се запознаем, да работим и творим заедно и да направите първите си стъпки в света на журналистиката“.

Учениците, които ще бъдат под менторството на д-р Иван Вълчанов, ще имат възможността да черпят знания от академично лице, което същевременно практикува и като журналист. Това ще бъде изключително полезно за тях, тъй като благодарение на своя дългогодишен опит, той ще им даде както теоретични, така и практически насоки по време на състезанието им в конкурса.

Запиши се за участие в Работилница за репортери до 26 февруари тук

Иван Вълчанов е преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС. Доктор по „Медии и комуникации“ (УНСС, дисертация на тема „Идентификация на журналистическата професия в конвергентна медийна среда“), магистър по „Бизнес журналистика“ (УНСС) и бакалавър по „Медии и журналистика“ (УНСС). Възпитаник на Първа езикова гимназия във Варна (английски език). Има над 10 години опит като спортен журналист в специализирания сайт за баскетбол BGbasket.com, в момента част от групата на ЕС МЕДИА АД. Подготвя авторски и преводни материали за списание „Икономист“. Научните му интереси са в сферата на дигиталната журналистика, иновациите в медиите, трансформациите на журналистическата професия, образованието по медии и журналистика, а професионалните - в областта на баскетбола и технологиите.

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitBHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина Чавдар

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук