Доколко е разумно властта да бъде в ръцете на партията на един шоумен само времето ще покаже

893 преглеждания

Коментар на Беатрис Иванова, ученичка в СУ „Васил Левски“, гр. Брезник

Изборните резултати тази година бяха доста обнадеждаващи - видяхме как се появиха нови партии, които успяха да спечелят доверието на избирателите, а някои от тях дори успяха да влязат в управлението.

Една от тях постигна забележителни резултати, като стана втора сила, изпреварвайки БСП. Наистина успехът на ИТН бе впечатляващ, но не и изненадващ, тъй като съществуват няколко причини именно тази партия да изпревари повечето други.

Една от тези причини е фактът, че партията е нова. И докато едни са се отнесли с недоверие и предпазливост към непознатото, то други са видели в него възможност за промени, алтернатива на партиите на статуквото. Похвално е, че гражданите са решили да дадат шанс на една новосъздадена партия да се опита да поеме управлението.

Също така в програмата на ИТН има доста идеи за подобрения в образованието, здравеопазването, туризма и още много области от живота ни. Подобрения, от които наистина се нуждаем и които вероятно са повлияли на избора на голяма част от гласувалите. Все пак смятам, че предизборните обещания могат да бъдат подвеждащи, а истинските намерения ще си проличат в управлението.

Друга възможна причина, за съжаление, е изборът на „по-малкото зло“. Избор, направен не заради предимствата на ИТН, а заради недостатъците на досегашната власт. Такъв безотговорен поглед към изборите не вещае нищо добро за бъдещето.

Накрая, важна роля изигра и председателят на партията и неин създател Слави Трифонов. Преди партията му да успее да спечели място в следващия парламент, той бе успял да спечели място в сърцата на мнозина. За едни той е обичан изпълнител, а за други - водещият на любимото им вечерно предаване.

Очаквана бе появата на нови партии, които да донесат промени в управлението. Няколко основателни причини определиха една от тях да стане ИТН. А доколко е разумно властта да бъде в ръцете на партията на един шоумен само времето ще покаже.

Снимка: pixabay.com

Материалът е изготвен от Беатрис Иванова, ученичка в СУ „Васил Левски“, гр. Брезник, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“

„Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел 

Партньори на конкурса са: Idea Advertising & PR,  TBI InfoКатедра „Медии и обществени комуникации“ - УНСС

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТ, Bulgaria ON AIRБНР, Дарик радио, Радио FM+, uspelite.bg, noviteroditeli.bgTeen Station

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук