Марина Стоименова, NOVA ТВ: „Питайте, търсете, разказвайте”

2344 преглеждания

Журналистът от NOVA ТВ е част от екипа на менторите в „Работилница за репортери 2020“

Марина Стоименова - репортер, продуцент и автор на рубриката „Извън студиото с Марина Стоименова” на NOVA ТВ, за първи път се включва, като ментор, в конкурса „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“. Тя ще дава своите съвети и ще помага на учениците в изпълнението на поставените им задачи.

„Талант. Любопитство. Смелост, бърз ум, сладкодумие. Безспорно трябват на всеки добър репортер. Но ако няма кой да застане зад теб, когато правиш своите първи крачки в тази все по-трудна професия, всички тези качества могат да останат нераздадени. Ако преди години не ми бяха подали ръка толкова невероятни професионалисти, едва ли щях да бъда това, което съм сега. За това за мен е чест, че млади, смели, любопитни хора имат нужда от моята ръка, за да направим заедно първите ви крачки в журналистиката. И първият ми съвет е: никога не спирайте да питате! Никога не позволявайте дори за секунда през главата ви да мине мисълта, че не бива да питате. Питайте, търсете, разказвайте.”, сподели специално за участниците Марина Стоименова.

Запиши се за участие в Работилница за репортери до 26 февруари тук

Марина Стоименова е част от екипа на NOVA от 2008 г. Има 12-годишен опит като политически журналист. Марина бе и в центъра на едни от най-страшните събития в последните години - терористичните атаки в Европа. Била е водещ на сутрешните и обедните емисии новини. От две години влиза в ролята и на продуцент - първо: на публицистичното предаване „Събуди се“, а в момента - на публицистичното предаване „Плюс-Минус”. Марина Стоименова е продуцент и на неделната рубрика „Темата на NOVA“ и автор на рубриката „Извън студиото с Марина Стоименова”.

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук