Гл. ас. д-р Иван Вълчанов, УНСС, към участниците в Работилница за репортери: Добрината и позитивизмът продължават да живеят във всеки от нас и вярвам, че Вие ще го покажете

1442 преглеждания

И през тази година, най-изявените дванадесетокласници сред участниците ще могат да се обучават в избрана от тях дисциплина в УНСС без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“

За поредна година, преподавателят от катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС - гл. ас. д-р Иван Вълчанов - е част от екипа на менторите в „Работилница за репортери".

По този повод той отправи своето приветствие към бъдещите участници:

„Здравейте, приятели! С удоволствие Ви приветствам в приключението „Работилница за репортери“ – конкурсът, в който отново ще имам удоволствието да бъда ментор. В днешно време, обградени от негативни новини, и с по-малко възможности за реална социална интеракция, темата „Поглед към доброто“ е особено актуална. Смятам, че добрината и позитивизмът продължават да живеят във всеки от нас и че Вие ще го покажете с вашите есета и журналистически разработки. С нетърпение очаквам да мислим, работим, коментираме, мечтаем и гледаме към доброто заедно. Надявам се това да е началото на нещо по-голямо и най-добрите от вас да станат наши студенти в катедра „Медии и обществени комуникации“ – УНСС в специалностите „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“, в които вече четири години обучаваме лауреати от „Работилница за репортери“. С радост Ви приветствам с добре дошли в света на медиите!“

Учениците, които ще бъдат под менторството на д-р Иван Вълчанов, ще имат възможността да черпят знания от академично лице, което същевременно практикува и като журналист. Това ще бъде изключително полезно за тях, тъй като благодарение на своя дългогодишен опит, той ще им даде както теоретични, така и практически насоки по време на състезанието им в конкурса.

Припомняме, че и през тази година, най-изявените дванадесетокласници сред участниците в „Работилница за репортери“, които желаят да продължат своето образование в журналистическа специалност, ще могат да се обучават в избрана от тях дисциплина  в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), направление: "Обществени комуникации и информационни науки", специалности "Медии и журналистика" и "Медия икономика", без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ в „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“ тук: http://bit.ly/Rabotilnitsa2021

Повече за Иван Вълчанов:

Иван Вълчанов е преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС. Доктор по „Медии и комуникации“ (УНСС, дисертация на тема „Идентификация на журналистическата професия в конвергентна медийна среда“), магистър по „Бизнес журналистика“ (УНСС) и бакалавър по „Медии и журналистика“ (УНСС). Възпитаник на Първа езикова гимназия във Варна (английски език). Научните му интереси са в сферата на дигиталната журналистика, иновациите в медиите, трансформациите на журналистическата професия, образованието по медии и журналистика, а професионалните – в областта на баскетбола и технологиите. Има над 10 години опит като спортен журналист в специализирания сайт за баскетбол BGbasket.com. Подготвя авторски и преводни материали за списание „Икономист“ (2016-2020) и списание „Спринт“.Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е образователен конкурс, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от регионалния портал за новини на запад от София Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент. 

Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИТЕ НА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕПОРТЕРИ И ESPRESSO NEWS:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук