Илия Дафов, NOVA: „Да бъдеш журналист е отговорност и всекидневно предизвикателство“

237 преглеждания

Главният продуцент на „Новини и актуални предавания” в Нова Броудкастинг Груп е част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към Доброто“

Главният продуцент на „Новини и актуални предавания” в Нова Броудкастинг Груп, Илия Дафов е част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към Доброто“. Той, заедно със свои колеги - популярни журналисти и професионалисти в сферата, ще оценява материалите на участниците и ще определи финалистите и победителя в тазгодишното издание на проекта.

Ето какво сподели Илия Дафов специално за участниците в тазгодишното издание на конкурса, той сподели:

„Работилница за репортери“ е  възможност  за младите да влязат в света на телевизията, но и възможност за нас да разберем какво ги мотивира, какви са техните интереси и идеи. Вероятно с една част от тях ще станем колеги в бъдеще и заедно ще обсъждаме новинарския ред. Важно е да знаят, че да бъдеш журналист е отговорност и всекидневно предизвикателство. Бързи успехи няма. Журналистиката не е спринт, журналистиката е бягане на дълго разстояние - необходими са отлична подготовка, издръжливост и търпение”.

Повече Илия Дафов:

Илия Дафов е главен продуцент „Новини и актуални предавания” в Нова Броудкастинг Груп от януари 2021 г. На тази позиция той отговаря за цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката. Професионалният му път е тясно свързан с NOVA в последните 13 години. Започва като репортер в „Здравей, България” през 2008 година, а след това става и негов редактор. В продължение на пет години е продуцент на сутрешния блок на медията.


Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук