Неда Василева, Code Health TV: „Бъдещето е на младите и интелигентни хора!“

280 преглеждания

Едно лицата на здравната телевизия Code Health TV, е част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към Доброто“

 

Неда Василева - журналист и водещ на сутрешния блок Healthy Morning, на телевизия Code Health TV, е част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто”. Тя е с талантите от Работилницата за четвърта поредна година, като през 2018 г. бе ментор на участниците в журналистическия конкурс-обучение, а през 2019, 2020 и 2021 г., оценява работата на учениците.

Ето какво споделя Неда Василева за своя път в журналистиката и за участието си като жури в „Работилница за репортери“:

„Журналист съм от 10 години. Започнах професионалния си път, пишейки за списание, посветено на големите и интересни личности - Biograph. Дебютът ми като репортер започна в новинарската ТВ Европа, след което бях водещ на новини. В продължение на три години бях водещ на сутрешния блок „Европа сутрин“. Работила съм и в телевизия Bulgaria on air в продължение на две години като репортер, водещ и в предаването „Директно“. От половин година имам удоволствието да съм част от страхотния екип на сутрешното предаване Healthy Morning в новата здравна телевизия Code Health - единствената със здравен профил.

Благодаря за поканата на Деси Василева и екипа на „EspressoNews” за поредна година да съм част от „Работилница за репортери“, конкурс, който вече е на национално ниво. За мен е  привилегия и отговорност за пореден път да бъда част от журито, което стимулира творческите способности на младите таланти.

Обръщам се към всички участници и им желая увереност, пишете смело, демонстрирайте знания и увереност, „рисувайте“ мечтите си. Бъдещето е на младите  и интелигентни хора! 

Конкурсът ви дава възможност да оцените тежестта на думите. Да бъдете журналисти означава да пазите истината и да използвате словото правилно и без колебание. По пътя, който избирате, бъдете оригинални, търсете своя собствен подход и не минавайте по утъпканите пътеки!

Тази година ни трябва повече добрина и сила, затова с особен интерес очаквам да прочета творбите ви в шестото издание на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“!“.


Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук