Ники Кънчев е част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“

1232 преглеждания

„Журналистиката е много повече от професия! Това е мисия, начин на живот, признание!“

Популярният телевизионен и радиоводещ Ники Кънчев  част от журито на „Работилница за репортери 2021 - Поглед към Доброто“. Той, заедно със свои колеги - популярни журналисти и професионалисти в сферата, ще оценява материалите на участниците и ще определи финалистите и победителя в тазгодишното издание на проекта.

„Журналистиката е много повече от професия! Това е мисия, начин на живот, признание!“, споделя Ники Кънчев.

Ники Кънчев е неизменна част от екипа на Българското национално Дарик радио от 1993 година до днес. В момента е автор и водещ на предаването „Ники Кънчев Шоу”, което всеки четвъртък показва България и света през очите на популярния телевизионен и радиоводещ.

Зад гърба на Ники Кънчев са най-рейтинговите шоута в съвременната българска телевизия като „Стани Богат”, „Биг Брадър”, „ВИП Брадър” и „Един срещу всички”.

Ники Кънчев завършва първи курс във Факултета по журналистика на СУ, след което се прехвърля в Московския държавен университет, където завършва телевизионна журналистика. Първите журналистически изяви на Ники Кънчев са в „Студентска трибуна“, „Народна младеж“, „Пулс“.

През 1990 г. става един от основателите на първото частно спортно издание „Меридиан спринт“ (впоследствие „Меридиан мач“). Пише и за един от първите вестници за музика в България - „Меридиан рокшоу“. Пише и за някои от музикалните предавания на „Хоризонт“. Започва да работи за „Дарик“ със старта на първото частно национално радио с музикалното му предаване „Купон на изток от рая“.

Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук