Абитуриентите от ПЕГ „Йоан Екзарх“, град Враца получиха националния трибагреник

1566 преглеждания

Репортаж на Виктор-Кристиян Василев, ученик в ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Враца

В навечерието на националния празник на България, абитуриентите от Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх” град Враца получиха като подарък националния трибагреник. Иниацитива се провежда за петна поредна година и е под патронажа на кметът на община Враца - Калин Каменов.

В гимназията, трикольорите бяха раздадени на учениците от Владимир Христов, който е заместник-председател на Общински съвет Враца и Цветелина Николаева, общински съветник. Владимир Христов разказа на абитуриентите повече за историята на българския флаг.

Иниацитива за раздаване на националния трибагреник обхваща училищата и детските градини на територията на цялата община, като с нея, кметът, Калин Каменов иска да запали патриотичното в младите хора и да не бъдат патриоти за един ден, а цял живот.

Материалът е изготвен от Виктор-Кристиян Василев, ученик в ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Враца, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин