Посещение в Европейския парламент, стажове във водещи медии, безплатен шофьорски курс и още много награди ще получат победителите в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България”

2619 преглеждания

Кой от участниците в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“ ще спечели гостуване по покана на българския евродепутат Ева Майдел (Паунова) в Европейския парламент и званието "Репортер на EspressoNews”, ще стане ясно по време на церемонията по награждаване на призьорите в конкурса, която ще се проведе на 26.04.2017 г. (сряда), от 17:00 часа в конферентната зала на Професионална гимназия „Велизар Пеев”, град Своге.

Второто издание на ученическия проект „Работилница за репортери” на Еспресо Медия събра близо 60 ученици, които в рамките на два месеца опознаваха тънкостите на журналистическата професия, изпълнявайки различни задачи. Над 63 ученически материала, които разкриват богатството на културата, природата, историята, туристическия потенциал на региона на запад от София, намериха своя положителен прием сред хиляди читатели. Сред тях са репортажи, пътеписи, есета, анализи, видео репортажи, интервюта, които възпитаниците на средните училища от Своге, Годеч, Драгоман, Божурище, Сливница и Костинброд подготвиха под вещото менторство на екипа на проекта.

„Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България” се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел (Паунова), която предоставя голямата награда за победителя в конкурса – пътуване до Брюксел през есента. По време на двудневното  си посещение в белгийската столица, където се намират и част от най-важните институции на Европейския съюз, победителят ще може да посети Европейския парламент и да придобие преки впечатления от работата на българския евродепутат.

Проектите на учениците се оценяват от жури в състав: Мариета Фидосиева - Главен продуцент "Новини и актуални предавания" в БНТ 2, Евелина Павлова радиоводещ в Радио FM+ и водещ на предаването „Аз обичам България” по Нова телевизия, Доника Ризова - автор и водещ на „Медиите ON AIR” и КСО мениджър на национална телевизия Bulgaria ON AIR, Михаил Дюзев – водещ на „Дарик кафе” в Българското Национално Дарик Радио. Ментор на участниците бе Боян Димитров – разследващ журналист от в-к Монитор.

По традиция, победителят ще получи като награда и званието „Репортер на EspressoNews”, както и летен стаж в Еспресо Медия.

Още много награди, предоставени от партньорите на проекта ще получат участниците в ученическата надпревара „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България”, сред които са стаж в телевизия BULGARIA ON AIR, в предаването Медиите ON AIR; стаж в Радио FM+; безплатен шофьорски курс от Автошкола Василеви; куфар от Samsonite, таблет от TBI Info, както и още награди от Citroën България, Go4Raw, Sweet+,  и др.

Шестима от участниците ще получат възможност за участие в специален workshop, по време на който всеки от тях ще подготви собствен сценарий за 360 градусов видео репортаж за избран природен, културен или исторически обект. Благодарение на партньора на „Работилница за репортери“ - 360 Creative, тези видео репортажи ще бъдат заснети и представени по време на второто издание на събитието „Добрият пример на Запад от София”.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс