Разследващият журналист от в-к Монитор Боян Димитров е менторът на Работилница за репортери 2017

2627 преглеждания

Боян Димитров е менторът във второто издание на проекта „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“. В качеството си на наставник, г-н Димитров ще проверява работите на участниците в Работилницата и ще дава своите напътствия и съвети.

„Работилницата е място, където се произвежда нещо. Където от един суров материал, става нещо красиво. Именно в това се изразява и моето желание, да взема участие. Децата са един необработен материал, на който трябва да се даде правилна насока. Ако от всики участници, успеем да произведем един готов продукт, то тогава ние сме успели в начинанието си“, сподели г-н Димитров пред екипа на EspressoNews. За мотивацията за участие в конкурса, той каза още – „Носител съм на три международни награди за разследваща журналистика и призьор в много конкурси. Смятам, че мога да предам своя опит. Да накарам децата, да виждат отвъд това, което им се представя. Да мислят. Да пишат. И да могат да взимат сами решения, кое е правилно и кое не. Медиите представят информация, фалшиви новини, за фалшиви хора. Моята задача е да помогна на децата да подбират фалшивото от истинското. Да са част от разсъдливите хора. Тези, които не слушат новините, а ги пишат.“

Боян Димитров е криминален и разследващ журналист от в-к „Монитор“. Носител на три международни награди за разследваща журналистика и два пъти призьор на наградата „Вероника Герин“ за участие в борбата с наркотиците*. Завършил е „Журналистика и масмедии“ в УНСС, Кризисен PR и политически PR.

*Фондацията на името на ирландската журналистика се създава след смъртта й. Тя е убита на 26 юни 1996 г. по поръчката на наркобарон, за когото тя е пишела.

EspressoNews