Рецептата за козунак от Катето Евро

1603 преглеждания

Вижте как да го приготвите

Любимката на много българи, известна не само с незабравимите си роли във филми, тв ефира и театъра, но и със своите кулинарни умения - Катето Евро, сподели в социалните мрежи рецептата за козунак на баба й, датираща в записките на личния й тефтер от май 1980 г.

Необходими продукти:

1 кг брашно

6 яйца

330 гр. захар

250 мл масло и олио

сол

мая 1/2 кубче

250 мл хладко мляко

2 лимона - настъргани

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Замесвате меко тесто и без да месите дълго оставяте да втасва 2 часа. След това оформяте по желание, поставяте във форма и оставяте да втасва още 1 час. Печете на 180 гр около 45 минути.

Източник: https://www.instagram.com/k.evro/, Снимка:https://www.instagram.com/k.evro/pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук