Рецепта на седмицата: Скариди с чесън и лимон

3630 преглеждания

Класика в жанра!

Днес ви представяме една рецепта-класика – скариди с чесън и лимон, която се приготвя бързо, лесно и винаги впечатлява с аромат и свежест. Комбинацията от сочни скариди, ароматен чесън и лимонов сок е любима както за бърза вечеря, така и за специални случаи. Това е леко, здравословно и изключително вкусно ястие, което никога не излиза от мода.

Време за подготовка: около10 минути

Време за приготвяне: около 5-7 минути

Общо време: около 15-17 минути

Необходими продукти:

500 г скариди, обелени и почистени

3 скилидки чесън, нарязани

2 с. л. зехтин

сок от 1 лимон

½ ч. л. червен пипер

сол и черен пипер на вкус

пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

В тиган загрейте зехтина и запържете чесъна до златисто. Добавете скаридите и гответе за 2-3 минути, докато се сготвят. Внимание: не ги препичайте, за да останат сочни и нежни. Залейте с лимоновия сок и подправете с червен пипер, сол и черен пипер. Поръсете с пресен магданоз непосредствено преди сервиране. Добър апетит!

За перфектно допълнение към скаридите, сервирайте ястието с леко овкусена паста, ориз или свежи зеленчуци, които попиват ароматите и балансират вкуса.

Съвети:

Марина за повече вкус: Оставете скаридите да се мариноват 10-15 минути в зехтин, лимонов сок, чесън и подправки преди пърженето.

Подправки: Щипка люта чушка или няколко капки бяло вино могат да придадат интересен аромат.

Напитка: Ястието се съчетава прекрасно с чаша сухо бяло вино за леко, лятно хранене.

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук