Виолета Манчева, Новините ON AIR, към участниците в Работилница за репортери: Помнете - глупав и срамен въпрос няма. Журналистиката е кауза и предизвикателство!

4535 преглеждания

"Като ментор ще се радвам да вървим рамо до рамо преминавайки заедно през всички задачи в конкурса"

Виолета Манчева е един от новите ментори в журналистическия конкурс-обучение „Работилница за репортери".

Виолета е водещ на Новините ON AIR в Телевизия България ON AIR и е част от новинарския екип на телевизията от 2019 година. Преди да стане водещ на централната новинарска емисия, Вили работи „на терен“ като репортер, отразяващ предимно социални, потребителски и икономически теми.

Признава, че в работата си се ръководи основно от това да бъде обективна. Но самата тя влага сърце във всеки детайл. Казва че историята, която разказва един журналист, трябва първо да е развълнувала самия него. “Хората усещат дали и ти самият се вълнуваш - и тогава се доверяват”, казва чаровната водеща.

Любовта й към журналистиката се заражда още в ученическите години. В 5. клас решава да прави вестник на класа, а след още няколко години завършва  „Журналистика“ с профил „Телевизия“ и магистратура „Европейска интеграция и дипломация на ЕС“ в Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Извън ефира Виолета е интересна комбинация от заклет домошар и страстен пътешественик. Вижте видео обръщението й към бъдещите участници в конкурса:

Припомняме, че тазгодишната тема на проекта е "Поглед към доброто“, а преминалите първи етап участници ще започнат да работят със своите ментори по поставените задачи от 5 април. До края на срока за регистрация и изпращане на есе остават по-малко от два дни.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ в „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто“ до 31 март тук: http://bit.ly/Rabotilnitsa2021Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е образователен конкурс, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от регионалния портал за новини на запад от София Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент. 

Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИТЕ НА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕПОРТЕРИ И ESPRESSO NEWS:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук