Георги Любенов, БНТ, към участниците в „Работилница за репортери”: Да пишеш обективно е призванието на журналистиката

1187 преглеждания

Георги Любенов е роден на 25.02.1976 г. в София. Завършил е българска филология в СУ „Св.Кл.Охридски” и театрознание в НАТФИЗ

Едно от добре познатите лица от ефира на БНТ - Георги Любенов, е част от журито в тазгодишното издание на онлайн ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2021 - Поглед към доброто". Журналистът ще оценява материалите на участниците и заедно със свои колеги, популярни журналисти и професионалисти в сферата, ще определи финалистите и победителя в тазгодишното издание на проекта.

„На всички участници в „Работилница за репортери” тази година пожелавам да пишат поравно - със сърцето и с ума си. Смятам, че ако се водят от желанието да бъдат обективни и да търсят разнообразни гледни точки по една тема или конкретен казус, но винаги истината, това ще ги направи професионалисти. Да пишеш обективно е призванието на журналистиката и аз съм сигурен, че младите хора са подготвени, грамотни и с отношение към актуалността на деня ни. Успех на всички!.

Георги Любенов е роден на 25.02.1976 г. в София. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и театрознание в НАТФИЗ. Още от ученик работи в БНР - от стажант-репортер, през водещ до главен редактор.

В БНТ започва работа през 1998 г. след покана от Люба Кулезич за водещ на предаването за кино „24 квадрата”. Между 2001 и 2007 г. е автор и водещ на предаването „Полет над нощта” под режисурата на проф. Хачо Бояджиев.

Водещ е на централната емисия „По света и у нас” на БНТ от 2011 до 2018 г.

В момента е изпълнителен продуцент и водещ на предаването „Денят започва с Георги Любенов”, което се излъчва всяка събота и неделя от 8.00 ч. до 11.00 ч. по БНТ1.


Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук