Надя Ганчева, NOVA ТВ: Вярвам, че все още има хора, които търсят справедливостта, истината, задават въпроса „Защо“ и имат силите да се борят за отговора

1845 преглеждания

"Аз бях ученичка, когато съдбата ме срещна случайно с една от известните български журналистки. Точно тази среща ме вдъхнови и ми показа, че това ще е моят път"

Надя Ганчева -  репортер на Новините на NOVA, за първи път се включва като ментор в журналистическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“. Тя ще дава своите съвети и ще помага на учениците в изпълнението на поставените им задачи:

"Когато чух за "Работилница за репортери", веднага пожелах да се включа. Вярвам, че всички ние имаме нужда от вдъхновение и пример, за да почувстваме накъде води нашият път. Аз бях ученичка, когато съдбата ме срещна случайно с една от известните български журналистки. Точно тази среща ме вдъхнови и ми показа, че това ще е моят път. Вярвам, че когато човек има мечта, когато истински желае нещо, той ще направи всичко, за да го постигне и да сбъдне мечтата си. Ако ние, менторите в "Работилница за репортери", успеем да вдъхновим дори един от участниците, това ще е страхотно постижение.

Вярвам и че все още има хора, които търсят справедливостта, истината, задават въпроса „Защо“ и имат силите да се борят за отговора. Хора, които са родени, за да бъдат журналисти, да търсят истината и носят любовта към думите в сърцето си."

Повече за Надя Ганчева:

Надя Ганчева работи като журналист от 2006-та година. Сърцето я води в Нова телевизия и именно там намира своя втори дом, най-близките си приятели и пътят на нейната кариера. Започва като репортер в сутрешния блок "Здравей, България" и отразява социалните теми - най-тежките проблеми на хората.

Няколко години по-късно тя се гмурка в новините и криминалните теми. Надя отразява убийства, съдебни дела, извънредни събития, терористични групи и едни от най-големите бедствия - не само у нас, но и в чужбина - земетресението в Непал, бежанската криза в страните на Балканите, атентати и кризи. А от всички разказани истории в сърцето й остават тези, които носят надежда, че има хора с добри сърца.


Повече информация за възможности за партньорства и спонсорска подкрепа на проекта можете да получите на имейл: office@espressonews.bg.


Повече за проекта "Работилница за репортери”:

"Работилница за репортери” е онлайн журналистически конкурс-обучение, предназначен за ученици от 9. до 12. клас, който се организира от портала за новини Espressonews.bg. Основните цели на проекта са: да бъде стимулиран интереса на учениците към журналистическата професия, като се развият таланта и уменията им за творческо писане; да бъдат представени и популяризирани историческите, културните и природни богатства и икономически потенциал на България; да се подпомогне кариерното ориентиране и кандидатстване във висше учебно заведение на участниците в конкурса.

Победители в досегашните издания на „Работилница за репортери“ са: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге - победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч - победител в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, Елина Алипиева от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца - победител в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ и Калина Александрова, ученичка в ЧНГ „Ерих Кестнер“, гр. София - победител в петото издание на конкурса "Книга на спомените". Най-добрите участници в проекта по традиция получават редица награди от партньори на проекта, сред които и журналистически стажове и гостувания в местни и национални медии. Най-изявените участници в конкурса получават възможността да се обучават в желана от тях дисциплина в катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), без полагане на задължителния изпит по „Български език и литература“. От 2017 година Работилница за репортери“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която предоставя и голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Разгледайте едни от най-добрите материали на участниците досега и подкрепете проекта, като се включите в предизвикателството #РаботилницаЗаРепортериChallenge: https://bit.ly/RabotilnitsaChallenge

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИТЕ НА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕПОРТЕРИ И ESPRESSO NEWS:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук