Българският евродепутат – Ева Майдел е патрон на „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“

2763 преглеждания

Под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел /Паунова/ ще премине второто издание на проекта на Еспресо Медия – „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“. Г-жа Майдел, която през 2015 г. е отличена като Най-добър млад евродепутат, както и бе включена в списъка със 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа на Financial Times, сподели за екипа на EspressoNews – „България може да стане още по-добро място за живеене, ако младите хора участват активно в обществения живот и определяне на посоката на развитие. Гласът на младите в дебата за бъдещето на страната ни и Европа може да бъде чут, ако е достатъчно силен. "Работилница за репортери" помага този глас да бъде по-ясен и да погледнем случващото се в България с повече оптимизъм. Да дадем думата на хора, които трудно я получават, и същевременно да напомним, че една държава може да се развива само ако обществото й вярва, че тя може да е успешна. Поздравявам ви за смислената инициатива и пожелавам успех на всички вас, млади репортери.“

През 2016 г. Ева Майдел става част от селекцията 30 under 30 Europe на Forbes и е единствената директно избрана от гражданите за включване в списъка на Politico с 40-те най-влиятелни евродепутати. Отново през 2016 г. е отличенa от списание Computerworld за съществен принос в развитието на дигиталните умения и предприемачеството.

Ева Майдел започва кариерата си в Европейския парламент като съветник на евродепутата Илиана Иванова от ГЕРБ/ЕНП. Основно работата й се фокусира върху теми, свързани с борбата с финансовата и икономическата криза, с бюджетния контрол на европейски средства, с вътрешния пазар и защитата на потребителите, както и с отношенията между ЕС и Китай. През 2013 г. заема позицията на координатор на делегацията на ЕНП/ГЕРБ и старши политически съветник. Към момента г-жа Майдел е български евродепутат, член в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси на ЕП. Член на Делегацията за връзки с Китайската народна република и на Делегацията за връзки с Америка.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс

 

EspressoNews